Сам по себе си сърбежът е достатъчно изнервящ, но има

...
Сам по себе си сърбежът е достатъчно изнервящ, но има
Коментари Харесай

10 места по тялото, на които сърбежът е най-влудяващ

Сам по себе си сърбежът е задоволително изнервящ, само че има места по тялото, където е изключително противен – или тъй като не можеш да ги почешеш на публично място, тъй като са в интимната област, или тъй като кожата там е прекомерно сензитивна. Тук ще научите какви може да са аргументите за сърбящия скалп, дупето и така нататък и какво да извършите, с цел да се отървете от влудяващия сърбеж.

1. Клепачи

Подутите сърбящи клепачи може да се дължат на инфектиране на ръба на клепача, породено от кожни болести (невродермит, розацея) или контактна алергия (козметика). Но през зимата е допустимо да ви сърбят просто тъй като кожата е по-суха. Ако обаче и очите са зачервени, може да е налице някое очно заболяване.

2. Пета

Петите са също изключително подло място за сърбеж. Преди да започнете да се чешете, би трябвало безусловно да разберете, че не се отнася за гъбички, които се нуждаят от съответното лекуване. Друга допустима причина и тук е сухата кожа, която  изисква спомагателни грижи.

3. Небце

Ако постоянно ви сърби небцето, това може да е признак на сенна хрема.

4. Устни

Най-често отговорна за сърбежа е сухата кожа. Възможно е обаче да става дума за херпес на устните, който не се третира с нормалните средства като другите типове балсами.

5. Пенис

Мъжете би трябвало да извърнат съществено внимание, в случай че ги сърби пенисът. Може да става дума за гъбична или бактериална зараза, която се лекува с антимикотици или антибиотици. В тези случаи или когато сърбежът е провокиран от венерическа болест, мъжът би трябвало да защищава партньорката си, като употребява презерватив.

6. Анус

Анусът най-често ви сърби, когато имате хемороиди. Други вероятни аргументи са гъбични инфекции, глисти и венерически заболявания. При всички положения би трябвало да се консултирате с доктор.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР