Сам Грот имаше честта да проведе интервю на корта с

...
Сам Грот имаше честта да проведе интервю на корта с
Коментари Харесай

Щастливият Беретини: Доволен съм, защото името ми ще остане в историята

Сам Грот имаше достойнството да организира изявление на корта с Матео Беретини - първият в историята на Australian Open италиански тенисист, достигнал до полуфиналната фаза. След един колосален мач сред Беретини и Гаел Монфис, приключил по-късно от среднощ локално време, международният номер седем взе присъединяване в малко изявление на корта. Макар и освиркван от феновете на Ла Монф, Матео въпреки всичко с усмивка отговори на заложените въпроси:

Матео, поздравления! С тази си победа ти се трансформира в първия в историята италианец, който се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия. Това е влиятелно достижение, тъй като триумфите на страната ти в спорта надалеч не са малко. Как се чувстваш?

- Невероятно е. Не мога да опиша по какъв начин се усещам сега. Доволен съм от борбата, тя беше сложна и повече от прочувствена. Оставих сърцето и душата си на корта. Щастлив съм, че се оправих и че записах своето име в историята на италианския тенис.

Какво си мислеше, когато загуби четвъртия сет и позволи Монфис да заличи преднината ти от 2:0?

- Повтарях си само, че би трябвало да продължа да бъда съсредоточен. Целях да бъда фокусиран. Той стартира да играе прекомерно добре, само че аз бях авансово квалифициран за сходен конфликт.

Феновете нееднократно ме освиркваха, вършат го и сега. Някои от феновете не заслужават да бъдат на корта, само че няма какво да направя по въпроса. Не мога да бъда харесван от всички, но това по никакъв метод не ме вълнува. Важна е само успеха.

Разполагаш с два дни, с цел да се възстановиш. Но същото важи и за твоя идващ съперник Рафаел Надал. Какви са упованията ти за този мач?

- За мен е чест, че ще премеря сили с Рафа. В предишното не знаех какво да чакам от него и излязох на корта неопитен, а той ме победи, само че в този момент се усещам по-уверен в себе си.

През утрешния ден на корта ще излезе Яник Синер. Ще подкрепиш ли сънародника си и ще гледаш ли мача му?

- Разбира се, със Синер сме положителни другари, само че същото важи и за неговия утринен противник - Стефанос Циципас. Ще се настаня комфортно в хотелската си стая, с цел да проследя дуела им.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР