Веганът Сам Банкман-Фрайд се изхранва само с хляб и вода в затвора, твърдят неговите адвокати

...
Сам Банкман-Фрайд се призна за невинен във вторник по изменените
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрайд се призна за невинен във вторник по изменените обвинения за измама и пране на пари, явявайки се в съда за първи път, след като гаранцията му беше отменена и той беше изпратен в бруклинския затвор, за да изчака процеса.

Адвокатите на бившия крипто милиардер, който е веган, казаха, че центърът за задържане не се съобразява с диетата му и не отпуска редовно предписанията му Adderall.

„Сега той буквално се прехранва с хляб и вода, които са единствените неща, които може да яде, и понякога с фъстъчено масло“, каза адвокатът му Марк Коен пред съда.

Магистратът съдия Нетбърн каза, че ще се свърже с Бюрото на затворите относно настаняването.

Сам Банкман-Фрайд пристига във федералния съд в Манхатън в петък. Сам Банкман-Фрид пристига във федералния съд в Манхатън в петък. Едуардо Муньос/Ройтерс

Bankman-Fried, известен също като SBF, е прекарал последните 11 дни в Metropolitan Detention Center в Бруклин, известно с пренаселено заведение, което редовно е обвинявано, че държи затворници в нечовешки условия. Това е далеч от домашния му арест, който той прекара в сравнителния лукс на дома на родителите си в Пало Алто в Калифорния.

На 11 август съдия Луис Каплан отмени гаранцията на SBF и го остави в затвора, като в крайна сметка се присъедини към аргумента на прокурорите, че той се е опитал да сплаши потенциални свидетели срещу него, включително неговия бивш бизнес партньор и бивша приятелка Каролайн Елисън.

31-годишният Банкман-Фрид се пледира за невинен по множество обвинения в заговор и измама, свързани с колапса на неговата борса FTX през ноември. Той е изправен пред потенциална доживотна присъда, ако бъде признат за виновен по всички обвинения.

Преди колапса си FTX беше една от най-големите платформи за крипто търговия в света, подкрепяна от знаменитости от A-списъка и представена в реклами на Super Bowl. Но компанията се разпадна в рамките на една седмица, тъй като опасенията относно финансовите й връзки с крипто хедж фонда на SBF, Alameda Research, подтикнаха инвеститорите и клиентите да изтеглят средствата си. Компанията обяви фалит и бързо се превърна в център на федералното разследване за измами.

Докато чака процеса си, SBF ще получи време от 8:30 сутринта до 15:00 часа през делничните дни, за да се срещне с адвокатите си, според съдебна документация, публикувана в понеделник.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР