Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, който разработи базираното

...
Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, който разработи базираното
Коментари Харесай

Създателят на ChatGPT се страхува от собственото си изобретение ВИДЕО

Сам Алтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, който създаде основаното на AI приложение ChatGPT, предизвести за заплахите от технологиите, които трансформират обществото. 

37-годишният Алтман акцентира, че държавните регулатори и обществото би трябвало да работят дружно, с цел да предотвратят евентуално рискови последствия за човечеството.

„ Трябва да внимаваме с това Това, което ме тревожи по-специално, е, че такива модели могат да се употребяват за широкомащабна дезинформация ", сподели Алтман, съобщава ABC News. „ Сега те пишат по-добър компютърен код и могат да се употребяват при хакерски атаки. "

Въпреки всички опасности, ChatGPT може да бъде „ най-великата технология “, която човечеството е съумяло да развие до момента, сподели той.



Подобно предизвестие от един от създателите на тази технология пристигна, откакто OpenAI показа най-новата версия на езиковия модел GPT-4 AI, по-малко от четири месеца след стартирането на първата му версия, която се трансформира в най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята.

В изявление представител на OpenAI означи, че създаването не е съвършена, само че в това време по време на тестването е дала отговор вярно на 90% от въпросите за адвокатския изпит. И тя на практика не направи неточности по време на учебния тест по математика. Освен това AI може да написа кодове на съвсем всички езици за програмиране.

Повечето от страховете, свързани с развиването на региона на изкуствения разсъдък, се свеждат до обстоятелството, че AI изцяло ще размени хората. Алтман обаче твърди, че системата е напълно под човешки надзор.

" AI чака някой да даде информация. Това е инструмент, който се управлява от човек ", изясни той, добавяйки, че целият въпрос е кой го управлява.

" Ще има други хора, които не се придържат към рестриктивните мерки, към които ние се придържаме. Мисля, че обществото няма задоволително време да разбере по какъв начин да се оправи с това, по какъв начин да го контролира ", изясни той.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР