Салернитана и Специя завършиха 2:2 в последен мач от 24-ия

...
Салернитана и Специя завършиха 2:2 в последен мач от 24-ия
Коментари Харесай

Салернитана и Специя се самоубиха със зрелищен хикс

Салернитана и Специя приключиха 2:2 в финален мач от 24-ия кръг на Серия "А ". Домакините на два пъти излизаха напред с точни изстрели от фаул на Симоне Верди, само че Специя отговаряше с попадения от дузпа на Рей Манаж и Даниеле Верде. И четирите гола паднаха до 30-ата минута. Салернитана остава на дъното в класирането с 11 точки, а Специя има 26 и заема 15-а позиция.

Петко Христов остана на аварийна пейка за гостите. Това беше седми следващ мач, в който българският национал не се появи в игра. Той беше на терена за последно при домакинската загуба с 0:2 от Лече за Купата на Италия в средата на декември.

Първото полувреме на стадион "Ареки " се трансформира в същинско представление. Симоне Верди откри за Салернитана с съвършено изпълнен фаул в 3-ата минута, само че не след дълго гостите изравниха от дузпа, отсъдена за нарушаване против Мартин Ерлич. От бялата точка Рей Манай не сбърка.

В 16-ата минута Симоне Верди означи гол-близнак на този, с който даде преднина на Салернитана. Той стреля в същия ъгъл, а обезвереният плонж на Иван Проведел не му оказа помощ да стигне до топката.

Специя още веднъж нямаше потребност от доста време, с цел да възвърне равенството. Тимът от Лигурия получи втора дузпа, откакто Лис Мусе мазета топката малко пред голлинията. Този път наказателния удар извърши Даниеле Верде. Юношата на Рома показва здрави нерви и вкара 4-ия си гол през сезона.

Втората част не беше толкоз забавна. Ветеранът Франк Рибери опита техничен удар в 56-ата минута, само че топката излезе в навън. Малко по-късно шут на Григорис Кастанос беше избит от бранител на Специя.

Най-добрият късмет за гостите се откри пред Манаж. Албанецът насочи прекрасен удар от фаул в 76-ата минута, само че топката мина на сантиметри над напречната греда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР