Салатите са любимо похапване не само през топлите дни -

...
Салатите са любимо похапване не само през топлите дни -
Коментари Харесай

Как да направим салатите по-здравословни

Салатите са обичано похапване освен през топлите дни - постоянно ги избираме и като по-здравословна опция за обяд или вечеря. Невинаги обаче купата със зеленчуци е по-полезна от една пица да вземем за пример. Защото зависи доста какви добавки ще сложим в нея и по какъв начин ще ги комбинираме.

Ето няколко съществени правила, които да съблюдаваме, с цел да създадем салатите, които консумираме, в действителност здравословен избор.

Зелено, по-зелено, най-зелено

По-добрият избор, който можем да създадем за своята зелена салата, са марулята, бейби спанакът и руколата, вместо айсберга. Можем да прибавим и брюкселско зеле, броколи или гриловани зеленчуци. Тези, които са с по-ярък цвят, са по-богати на хранителни субстанции.
 Снимка 496218

Протеин

Той е съвършеното допълнение към нашата салата, като я прави освен по-вкусна, само че и по-хранителна. Пилешко, патешко, сьомга, яйца или морски блага - който и от тези разновидности да изберем, няма да сбъркаме. Има и няколко веган варианти като тофу, нахут и фасул, които също ще са съвършена композиция към нашата салата.

Допълнения

И с тях е добре да внимаваме, даже да ни наподобяват здравословни. Говорим за разнообразни сирена, плодове и ядки. Най-добре е да ограничим избора си до три разнообразни добавки, предава Spoon University.
 „ Зелена богиня “ - дресингът, който ще ни направи богове на салатите
Този дресинг ще ни направи богове на салатите

Защото да хрупаме единствено нарязани зеленчуци не е окей

Дресинг

Ето с кого най-често вършим неточност и салатата от здравословна се трансформира във висококалорична. Ако дресингът е млечен, е добре да бъде нискомаслен. И по-добре да избираме тези на основата на зехтин и балсамов оцет. И да, две супени лъжици са изцяло задоволителни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР