Салатата ще ни струва по-евтино по Гергьовден, показват данните на

...
Салатата ще ни струва по-евтино по Гергьовден, показват данните на
Коментари Харесай

По-евтина салата за Гергьовден

Салатата ще ни коства по-евтино по Гергьовден, демонстрират данните на Държавната комисия за стокови тържища и борси. Вносните домати поевтиняват на едро с близо 50 стотинки или с 24% седмица преди празника и се продават по 1,60 лева за кг. При краставиците от импорт понижението е с 14,5% и цената им стига 1,94 лева за кг. По-евтино се търгува и зелената салата – 0,66 лева за брой.

“Не мога да кажа, че ще има повишаване на зеленчуците през идните празнични дни. Около Великден се усети едно покачване на цените на продуктите, само че тогава съвсем нямаше рандеман на родно произвеждане, а всичко беше импорт ”, разяснява Костадин Стаменов, зам.-председател на съдружие на зеленчукопроизводителите “Югозапад 2013 ”.

В същото време при агнешкото цената остава без смяна макар наближаващите празници. Средната цена на дребно нацяло агне варира от 11,40 лева./кг в Бургас до 14,50 лева./кг в София, демонстрират данните на Министерство на земеделието, храните и горите.

Цените на едро на агнешки бут са в границите от 13,25 лева./кг в Пазарджик и Смолян до 14,90 лева./кг в столицата. Единствено в София се регистрира едва намаляване на цената през последната седмица с 4,1%. В огромните търговски вериги цените на агнешки бут са най-ниски в Пловдив (12,99 лева./кг), а най-високи в Кюстендил (15,00 лева./кг).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР