Салата с киноа, шоколадов сладкиш с нахут, пица от карфиол,

...
Салата с киноа, шоколадов сладкиш с нахут, пица от карфиол,
Коментари Харесай

Кой каза, че съвременната жена не може да готви боб?

Салата с киноа, шоколадов сладкиш с нахут, пица от карфиол, пудинг с чиа, ядково мляко с какао, ризото с трюфел, бърз снак с драконов плод и няколко ядки от макадамия... На актуалната жена несъмнено не и е по никакъв начин елементарно да обезпечи вкусна, здравословна и питателна издръжка на фамилията си, поради голямото многообразие на пазара. И в случай че в предишното изкуството на готвенето е било като религията - предавало се е от баба на майка и от майка на щерка, то през днешния ден се е трансформирало повече в занимание, в сравнение с в нужда. Или го можеш и правиш на драго сърце, или да живее доставката на храна! И никой няма да те опрекне – просто си майка, работиш и нямаш ненужно време за губене.

В забързаното си всекидневие всяка една от нас, която с изключение на работеща жена, е и майка, и брачна половинка, става известно би трябвало да бъде и съвършената стопанка. И то такава, която да се оправя с швейцарска акуратност с купищата отговорности, съобразявайки се с мнението и усета на всички. Но по какъв начин се реализира това без суматоха и някой намусен?

Качествени артикули, прецизна подготовка, задоволително време за подготвяне, най-голям клас кухненска посуда, деликатно обмисляне на менюто и циркулиране на всевъзможни кулинарни магазини – белким това e задоволително? Aми в случай че обичаният каже, че му се хапва фасул " като на мама ” – по какъв начин въобще да посмееш да се конкурираш с нея? Та тя има толкоз години стаж зад печката, а и дано си признаем – надали имаш нейното свободно време, което да оплътняваш в рязане, бъркане и овкусяване...

За жал, всяка от нас е изцяло наясно, че тази задача лишава най-малко 2-3 часа, които биха могли да бъдат оползотворени в много по-приятни действия. Е, време е да те зарадваме и да ти кажем, че въпреки и да ти се стори странно първоначално, към този момент напълно умерено можеш да приготвиш чудно апетитен фасул с усет като от едно време и то за негативно време. Необходими са ти единствено към 45 свободни минутки, освен това с избора на посуда, подготовката на всички зеленчуци и самото сваряване на боба. И всичко това, с помощта на невероятните, в чието продуктово портфолио има и такова знамение като белен фасул, който се вари до цялостна подготвеност за времето, в което да изгледаш един епизод от обичания си сериал да вземем за пример. Готино, нали!

Тайната на  се крие във деликатно отстранената люспа, която в действителност му пречи да се подготви бързо. Изключително вкусен сурогат на обичайния фасул с люспа, запазил всички негови вкусови качества и без никаква заплаха за стомаха, той не се нуждае от авансово накисване. Сварява се за към 30-35* минути и е подобаващ както за типичен предписания като фасул яхния, така за пълнени чушки, като пюре или гарнитура към гозбите, които всички обичат. Време е да сложиш завършек на кисненето за цяла нощ!

Представяме ти рецептата на Силвена Роу с белен фасул:
Нежно-кадифена крем чорба от белен фасул с розмарин
Съставки:

• 300 г 
• 2 огромни глави лук (нарязан на ситно)
• 50 мл зехтин
• 2 скилидки чесън (пасиран)
• 4-5 клончета свеж розмарин
• 1 литър пилешки бульон
• 1 чаена лъжици сол
• 1/2 чаена лъжичка черен пипер (прясно смлян)
• наедрял пушен червен пипер на усет (по желание)
• 200 г бекон нарязан на кубчета (по желание)

Приготвяне:

Загрейте зехтина в огромна тенджера на приблизително висока температура.
Добавете лука и гответе за към 5 минути (или до момента в който омекне до златисто). Добавете чесъна и гответе още няколко минути. Прибавете боба, бульона, розмарина, солта и черния пипер. След като заври, оставете да къкри за към 35 минути. Нарязания на кубчета бекон сложете в тава и печете 15-18 минути в авансово загрята до 200 градуса фурна, до момента в който стане хрупкав. Използвайте пасатор или блендер, с цел да пасирате супата до гладкост. Поръсете с пушен червен пипер на усет. Добавете от хрупкавия бекон и украсете с микро растения и ядливи цветя.

Съвет от началник Роу:  " Тази чорба е извънредно подобаваща за дребните членове на фамилията. Сервирайте за децата във вид без черен пипер, пушен пипер и бекон, които може да добавите след това към вашата порция. "

В идващите редове ти представяме и рецептата на шеф Роу за гратен от белен фасул:
Гратен от белен фасул, сладостен картоф и спанак
Съставки:

• ½ дребна глава лук, нарязана на ситно
• 50 г спанак
• 1 супена лъжица масло
• 1 супена лъжица брашно
• 240 мл прясно мляко
• 1 скилидка чесън (пасиран)
• сол и черен пипер на усет
• 250 г сладки картофи, обелени и нарязани на тънки колелца
• 1 чаша 
• щипка настъргано индийско орехче
• 150г настърган кашкавал
• 2 супени лъжици зехтин

Приготвяне:

Сложете боба в тенджера, залейте със студена вода, кипнете и варете 35 минути. В края на готвенето посолете. Загрейте зехтина в тиган и задушете лука за 3-4 минути. Добавете чесъна и нарязания спанак. Овкусете със сол и черен пипер. Отделно разтопете маслото в тиган и прибавете брашното като разбърквате непрекъснато, с цел да не стане на бучки. Изсипете последователно млякото, като продължавате да бъркате до момента в който се сгъсти. Овкусете със сол и индийското орехче и свалете от котлона. Намажете тавичка с размери почти 20х15 см със зехтин и подредете половината от сладките картофи. Отгоре сложете на пластове половината от боба, спанака, кашкавала и соса.
Наредете останалите картофи, боба, зеленчуците, сос бешамел и поръсете с кашкавал. Покрийте с алуминиево фолио и гответе към 45 минути в авансово загрята фурна на 180°С. Свалете фолиото, увеличете градусите до 220 и печете още 15 минути, до златисто.

Съвет от началник Роу: " Може да заместите спанака с лапад, кейл или 2-3 стръка манголд. Така ще извършите ястието още по-питателно. "



Кулинарното изкуство сигурно не е за всеки. Готвенето е умеене, изискващо време и самообладание, с цел да се овладее. Не се научава за една нощ и не те трансформира в началник готвач за негативно време.. А най-хубавото е, че пести време и ти подарява такова с най-близките!

Krina и кулинарният гуру началник Силвена Роу взаимно провеждат игра - " CHEF готвачът си ти ". Играта се организира в интервала от 01.02 до 31.03.23 година Всеки, извършил нужните условия, взе участие за страхотни нагрдади. CHEF готвачът сте вие! Успех! Научете повече за играта 

 

 

* Времето за варене е ориентировъчно и зависи от количеството вода, съдовете и котлоните. Препоръчваме ви да варите боба на спокоен огън, под похлупак, в съответствие 100 г фасул към 1 л вода и да добавите доматите и солта най-после.

 

 

Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР