Салах Абдеслам, единственият оцелял член на групата терористи, които извършиха ...

Салах Абдеслам, единственият оцелял член на групата терористи, които извършиха

Салах Абдеслам се извини на всички жертви на атентатите в Париж от ноември 2015 г.

Салах Абдеслам, единственият оживял член на групата терористи, които направиха терористичните офанзиви в Париж на 13 ноември 2015 година, през днешния ден сервира извиненията си на жертвите и проля няколко сълзи в края на последния му разпит, предава Франс прес.

" Искам да поднеса моите съболезнования и моите извинения на всичките жертви ", съобщи 32-годишният Абеслам, който е френски жител. Докато споделяше това, той отрони няколко сълзи. " Знам, че омразата не престава да съществува, само че през днешния ден ви апелирам да ме ненавиждате умерено ", добави той. " Моля ви да ми простите ", акцентира Абдеслам.

В атентатите бяха убити 130 души, а стотици бяха ранени.

В съда Абдеслам бе запитан от адвокатката си Оливия Ронан дали не съжалява, че не е стигнал до дъно с атентата. " Не скърбя, не убих тези хора и аз не съм мъртъв ", съобщи той. По време на нападенията Абдеслам беше единственият от терористите, който не извърши терористичния си проект до дъно.

В съда Абдеслам съобщи още, че " тази история на 13 ноември е написана с кръвта на жертвите ". " Това е тяхната история и аз съм част от нея. Те са свързани с мен и аз съм обвързван с тях ", добави той с трептящ глас.

Той помоли за амнистия и останалите трима подсъдими, съдени, че са му помагали. " Не желаех да ги въвлека в това ", сподели Абдеслам.

Източник: trud.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg