Салах Абдеслам, единственият оцелял член на групата терористи, които извършиха

...
Салах Абдеслам, единственият оцелял член на групата терористи, които извършиха
Коментари Харесай

Салах Абдеслам се извини на всички жертви на атентатите в Париж от ноември 2015 г.

Салах Абдеслам, единственият оживял член на групата терористи, които направиха терористичните офанзиви в Париж на 13 ноември 2015 година, през днешния ден сервира извиненията си на жертвите и проля няколко сълзи в края на последния му разпит, предава Франс прес.

" Искам да поднеса моите съболезнования и моите извинения на всичките жертви ", съобщи 32-годишният Абеслам, който е френски жител. Докато споделяше това, той отрони няколко сълзи. " Знам, че омразата продължава да съществува, само че през днешния ден ви апелирам да ме ненавиждате умерено ", добави той. " Моля ви да ми простите ", акцентира Абдеслам.

В атентатите бяха убити 130 души, а стотици бяха ранени.

В съда Абдеслам бе запитан от адвокатката си Оливия Ронан дали не съжалява, че не е стигнал до дъно с атентата. " Не скърбя, не убих тези хора и аз не съм мъртъв ", съобщи той. По време на нападенията Абдеслам беше единственият от терористите, който не извърши терористичния си проект до дъно.

В съда Абдеслам съобщи още, че " тази история на 13 ноември е написана с кръвта на жертвите ". " Това е тяхната история и аз съм част от нея. Те са свързани с мен и аз съм обвързван с тях ", добави той с трептящ глас.

Той помоли за амнистия и останалите трима подсъдими, съдени, че са му помагали. " Не желаех да ги въвлека в това ", сподели Абдеслам.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР