Съкращения се правят на администрацията и на техническия персонал в

...
Съкращения се правят на администрацията и на техническия персонал в
Коментари Харесай

Съкращения в "Мини Бобов дол"

Съкращения се вършат на администрацията и на техническия личен състав в " Мини Бобов дол ", оповестяват от управлението. Това са постанова поради намалелия размер на производството на въглища, сподели шефът на сдружението инж. Харалампи Златанов, представен от БНР.

Съставът на администрацията се усъвършенства, редуцират се хора на пенсионна възраст, както и освидетелствани от ТЕЛК, експерти от закрити производства и обекти. Неофициално се разяснява, че администрацията на мините е свита на 40-45 чиновници. От 10 етажа на административната постройка са заети едвам три.

Приключва съкращаването на миньори от " Открит въгледобив - Бобов дол ". При закриването на най-големия рудник " Бабино " и на част от рудник " Фундаментал " са освободени към 400 души. Същевременно са оповестени за назначение 25 места за водачи, фадромисти и служащи на рудника за открит рандеман на въглища.

Съставът на въгледобивното сдружение в Бобов дол към този момент е понижен на към 1000 души, разясняват работещи в мините.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР