Сакраменто Кингс загуби драматично със 100:101 при гостуването на Бостън

...
Сакраменто Кингс загуби драматично със 100:101 при гостуването на Бостън
Коментари Харесай

Везенков вкара 6 точки при драматична загуба на Сакраменто

Сакраменто Кингс загуби трагично със 100:101 при гостуването на Бостън Селтикс в среща от Националната баскетболна асоциция на Съединени американски щати и Канада.

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков приключи с 6 точки, 2 битки и 1 асистенция за 14 минути на игрището за Сакраменто.

Литовската звезда на Кингс Домантас Сабонис обичайно се регистрира с " дабъл-дабъл " с 16 точки и 16 битки. Това бе 60-и следващ " дабъл-дабъл " за Сабонис и общо 73-и за сезона, с което той сложи връх по този индикатор в НБА. Досега върхът държеше именитият Хакийм Олайджуон със 72 " дабъл-дабъл " за Хюстън в сезон 1992/93.

Най-резултатен за Сакраменто бе Де'Аарън Фокс с 40 точки.

Поражението извади Сакраменто от топ 6 в Западната конференция и отборът към момента не е сигурен за присъединяване си в плейофите. Поражението е второ следващо за " кралете " и те заемат осмо място в конференцията.

Победат за Бостън е четвърта поредна и отборът води безапелационно в Източната конференция. За триумфа на Селтикс се отличи резервата Пейтън Причард с 21 точки.

Лос Анджелис Клипърс завоюва безапелационно против Юта със 131:102. Джеймс Хардън се отличи с " трипъл-дабъл " за триумфа - 13 точки, 10 битки и 15 асистенции.

Срещата още веднъж пропусна Кауай Ленард, който лекува травма в коляното, само че в негово неявяване с изключение на Хардън, за Клипърс се изявиха Норман Пауъл с 18 точки и Ръсел Уестбрук със 17.

Далас прекъсна победната серия на Голдън Стейт след триумф със 108:106. Пи Джей Вашингтон изигра най-силния си мач за Далас, като приключи с 32 точки, в това число надвит панер 4.5 секунди преди края и съумя да запълни неналичието на звездата Лука Дончич, който лекува травма.

Кайри Ървинг добави 26 точки за триумфа на Маверикс, с който отборът заема пето място на Запад и направи поредна крачка към плейофите.

За Голдън Стейт най-резултатен бе Стеф Къри с 28 точки.

Сан Антонио победи Ню Орлиънс със 111:109 като посетител. Виктор Уембаняма вкара 17 точки, 15 от които във второто полувреме и имаше основна обсада при изстрел на Хеб Джоунс в последните секунди, с което способства за триумфа на Спърс.

Сан Антонио навакса 10 точки пасив на полувремето и съумя да направи поврат и да нанесе четвърта поредна домакинска загуба на Пеликанс.

Уембаняма добави в актива си 12 битки и 9 асистенции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР