Сакраменто Кингс се изправи за втори пореден път срещу състава

...
Сакраменто Кингс се изправи за втори пореден път срещу състава
Коментари Харесай

Сакраменто и Везенков пак паднаха

Сакраменто Кингс се изправи за втори следващ път против състава на Ню Орлиънс Пеликанс. Двата отбора играха единствено преди два дни, като тогава " пеликаните " записаха разгромна победа със 129:93, само че тогава българското крило на " кралете " Александър Везенков не игра поради травма.

Сега той се се завърна в състава на гостите, само че нямаше изключително огромен принос в мача, а отборът му позволи ново проваляне, този път със 112:117 (30:32, 20:32, 29:29, 33:24). Българинът прекара на паркета 10 минути, в които означи 3 точки и направи 2 битки. Той бе с индикатори 1/4 за три точки и 0/1 при стреблата за две.

Ключова роля за триумфа на домакините имаха двете огромни звезди Зион Уилямсън и Брандън Инграм, които приключиха надлежно с 25 и 23 точки. Още 15 за Пеликанс добави Йонас Валанчунас, а мощно включване от пейката направи и Джордан Хоукинс с 13 точки. За гостите пък най-резултатен бе Ди`Арън Фокс с 26 точки, Домантас Сабонис добави още 23, а Харисън Барнс приключи с 22.

Направи усещане отсъствието на контузения Кийгън Мъри от стартовата петица на " кралете ". На негово място стартира Крис Дуарте.

Сакраменто стартира мача много по-добре спрямо предходната среща. Стрелбата за 3 точки работеше и всички на паркета, като се изключи Сабонис, съумяха да вкарат от отдалеченост в началните минути. Дуарте даже вкара първите си две стрелби за 3. Сабонис също действаше извънредно концентрирано в офанзива и вкарваше панер след панер, а това разреши на Кингс да натрупат преднина от 6-7 точки.

Три минути преди края на първата четвърт на терена се появи и Везенков, който обаче пропусна първата си пукотевица от тройката.

Постепенно обаче Пеликанс съумяха да стопят разликата и даже да поведат с 32:27 след няколко следващи неточности от страна на гостите. В последна сметка първата четвърт приключи 32:30 за домакините, откакто Ди`Арън Фокс бе оставен да стреля непокрит за три и не сгреши.

Няколко сполучливи стрелби на Фокс при започване на втората част, както и един панер плюс фаул помогнаха на Сакраменто бързо да си върне преднината с 37:36.

Последва нов поврат в резултата и Ню Орлиънс още веднъж поведе с 43:39. Везенков имаше късмет да понижи тази разлика, само че пропусна и втората си пукотевица от тройката. След това той завоюва една битка в отбрана, само че пък сбърка при паса към Фокс, който бе заставен да извърши фаул под коша против Даниелс, който вкара и двете си стрелби от наказателната линия.

Последва нов мощен интервал за " пеликаните ", които съумяха да усилят преднината си на 10 точки - 51:41, главно с помощта на мощната игра на Зион Уилямсън и Брандън Инграм.

В същото време неудачите за Кингс продължаваха, както в офанзива, по този начин и в отбрана. Везенков още веднъж се появи в игра 1:40 минути преди края на полувремето, само че и той бе много усложнен в опазването на мощния Зион Уилямсън. Все отново българинът вкара първата си тройка в края на частта, с което оформи 64:50 в интерес на Пеликанс на полувремето.

Ню Орлиънс стартира по-неубедително третата четвърт, само че и гостите по този начин и не можеха да влязат в темп при стрелбата и не съумяха да се възползват и да стопят изоставането си, като след първите шест минути резултатът продължаваше да е двуцифрен в интерес на домакините - 74:63.

След това играта продължи точка за точка, като в един миг разликата падна под 10, само че в края на частта Пеликанс още веднъж усилиха преднината си до 93:79.

Четвъртата четвърт стартира със мощни минути за Сакраменто. Лайлс вкара тройка и бе фаулиран от Уилямсън, след което вкара и от наказателната линия, с цел да смъкна разликата до 89:95. След това гостите нанизаха още две тройки и по този начин се приближиха единствено на две точки от противника си, а след два фаула на Девиън Мичъл резултатът бе подравнен - 97:97.

Кингс за пръв път от много време насам поведоха в резултата след два фаула на Сабонис за 105:104, само че още в ответната офанзива Наджи Маршал вкара тройка и върна преднината на домакините.

Така заключителните минути бяха извънредно напрегнати, като и двата отбора започнаха да бъркат в стрелбата, в това число и от наказателната линия. Две следващи сполучливи офанзиви на Ню Орлийнс, приключени от Зион Уилямсън и Хосе Алварадо обаче подвигнаха разликата на 5 точки 1:36 минути преди края на мача - 113:108. Малик Монк създаде и вкара два наказателни удара, с цел да стопи изоставането на 3 точки, а по-късно гостите направиха и търноувър, само че не се възползваха от разкрилия се късмет, като Фокс пропусна пукотевица от тройката. За сметка на това Брандън Инграм проби и вкара за 115:110, а в последната си офанзива играчите на Сакраменто се забавиха със стрелбата, като Фокс въпреки всичко вкара за две точки секунда преди края. Веднага по-късно гостите направиха нарушаване, а Брандън Инграм означи и двете си стрелби, с което дефинитивно постави точка на разногласието за крайното 117:112 в интерес на Пеликанс.

Така Сакраменто позволи втора поредна загуба, като към този момент е с актив от 8 победи и 6 провали и заема 6-ото място в Западната конференция. За Ню Орлиънс пък това е втори следващ триумф и отборът към този момент е с 8 победи и 7 загуби на 9-ото място на Запад.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР