Сакраменто Кингс и Александър Везенков загубиха със 109:120 гостуването си

...
Сакраменто Кингс и Александър Везенков загубиха със 109:120 гостуването си
Коментари Харесай

Силно включване на Везенков, на Сакраменто падна

Сакраменто Кингс и Александър Везенков изгубиха със 109:120 гостуването си на Ню Йорк Никс в мач от постоянния сезон на НБА. Така „ кралете “ фрапантно понижиха възможностите за реализиране на задачата си – непосредствено класиране в плейофите.

В „ Медисън Скуеър Гардън " българският баскетболен национал направи вилно включване, което се оказа незадоволително. Той вкара 11 точки, завоюва две битки и направи 2 асистенции за 14 игрови минути.

В началото на втората четвърт гостите имаха голям задатък от 21 точки, който някак си съумяха да проиграят. След провалянето Сакраменто заема осмото място в Западната конференция, като при победа щеше да изравни Ню Орлиънс Пеликанс и Финикс Сънс. Първите шест в подреждането се класират непосредствено за плейофите на НБА.

Междувременно Никс задмина Орландо Меджик на Изток, зае четвъртата позиция и приближи Кливланд Кавалиърс.

Най-резултатен за Ню Йорк против Сакраменто беше Джейлън Брънсън с 42 точки. При „ кралете “ Домантас Сабонис направи 49-ия си следващ дабъл-дабъл с 21 точки и 14 битки.

Финикс Сънс реализира нов значим триумф в НБА, откакто победи Кливланд Кавалиърс със 122:101. Така " слънцата " се изкачиха до 6-ото място на Запад, което дава право на непосредствено присъединяване в плейофите. Отборът от Аризона е с идентични индикатори с Ню Орлиънс Пеликанс, само че е с по-добри резултати в директните мачове.

С съществена роля за триумфа бяха водачите на Сънс, Девин Букър и Кевин Дюрант, които комбинираха за общо 72 точки - 40 за гарда и 32 за някогашния състезател на Оклахома Сити Тъндър и Голдън Стейт Уориърс.

Милуоки Бъкс пък позволи второ следващо неприятно проваляне. В предишния си мач " елените " изгубиха от Вашингтон Уизърдс, до момента в който в този момент тимът на Док Ривърс бе надвит от Мемфис Гризлис със 111:101. Джарън Джаксън осъществя 35 точки за триумфа на " гризлитата ".

Останали резултати в НБА:

Вашингтон Уизърдс - Лос Анджелис Лейкърс 120:125

Шарлът Хорнетс - Портланд Трейл Блейзърс 86:89

Бруклин Нетс - Индиана Пейсърс 115:111

Минесота Тимбъруулвс - Торонто Раптърс 133:85

Ню Орлиънс Пеликанс - Орландо Меджик 108:117
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР