САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Коефициентът на безработица в Калифорния сега

...
САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Коефициентът на безработица в Калифорния сега
Коментари Харесай

Коефициентът на безработица в Калифорния е най-високият в страната. За това е виновен по-бавният растеж на работните места

САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Коефициентът на безработица в Калифорния в този момент е най-високият в страната, достигайки 5,3% през февруари след нови данни, които разкриха, че растежът на работните места в най-населения щат на нацията е бил доста по-ниска предходната година, в сравнение с се смяташе преди.

Калифорния загуби удивителните 2,7 милиона работни места при започване на пандемията от ковид, загуби, породени от заповедта на губернатора Гавин Нюсъм за оставане у дома, която принуди доста компании да близо.

Щатът е добавил повече от 3 милиона работни места от този момент, забележителна поредност, която приблизително е малко над 66 000 нови работни места на месец, съгласно щатския отдел за развиване на заетостта.

Но скорошен разбор на данните за безработицата от федералното държавно управление разкри, че растежът на работните места се е забавил доста предходната година. Федералното държавно управление оповестява номера на длъжностите всеки месец, които държавните чиновници употребяват за премерване на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР