Сакраменто избра Ваня Маринкович с последния избор в тазгодишния Драфт

...
Сакраменто избра Ваня Маринкович с последния избор в тазгодишния Драфт
Коментари Харесай

Сакраменто ще преговаря с Партизан за Маринкович

Сакраменто избра Ваня Маринкович с последния избор в тазгодишния Драфт на НБА и ще договаря с сътрудниците си от Партизан за откупуване на правата на младата вяра. Гардът на “черно-белите” бе избран от Владе Дивац като един от “най-перспективните играчи в Европа” и по думите ми Кингс ще създадат опит да го привлекат в състава си още в този момент.

22-годишният гард е съществена фигура в състава на Партизан от няколко сезона, а през отминалата акция имаше приблизително по 12.2 точки, 2.3 битки и 1.8 асистенции в Адриатическата лига, където изигра 23 мача. В Юрокъп игра в 16 мача и бе най-хубавият състезател на тима си с 12.4 точки, 2.3 битки и 2.3 асистенции, до момента в който в шампионата на Сърбия записа 16 срещи с 10.2 точки, 2.9 асистенции и 2.2 битки, както и 57.6% успеваемост в стрелбата.

Роденият на 9 януари 1997 година баскетболист дебютира за мъжкия отбор на Партизан през 2013 година насам. Преминал е през всички национални тимове на Сърбия при подрастващите, като има бронз от Мондиал 2014 за 17-годишни и сребро от ЕвроБаскет 2014 при 18-годишните юноши.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР