Съжалявам, че малко повече от 7 месеца България няма комисар

...
Съжалявам, че малко повече от 7 месеца България няма комисар
Коментари Харесай

Кунева: Доказахме на ЕС, че може и без нас

Съжалявам, че малко повече от 7 месеца България няма комисар в Европейска комисия – това е невиждано. Такава е оценката на ръководителя на ДБГ ( "Движение България на жителите ") и първи български еврокомисар Меглена Кунева.

Пред bTV тя подсети, че от отдръпването на Кристалина Георгиева (която взе участие в конкуренцията за общоприет секретар на ООН) досега са били взети значими решения за разнообразни политики на евросъюза и общата защита, а също така е излязъл и следващият мониторингов отчет.

„ Ако не си част от този кръг, ставаш част от менюто. Ние доказахме, че може без нас 7 или 8 месеца”, акцентира Меглена Кунева, като напомни, че още по нейно време се е обсъждала нова конструкция на Европейска комисия в която едни страни имат представител, а други нямат.

Все отново водачът на ДБГ изрази убеденост, че на днешното скрито гласоподаване в Страсбург Мария Габриел ще стане идващият български еврокомисар: „ Нейното чуване мина доста безпрепятствено. Темата, която избра за фокус на своето чуване – подправените вести, е добре премерена. Тя се употребява с поддръжката на огромни страни като Франция и Германия”.

По отношение на идното европредседателство, Кунева разяснява, че като отраслов вицепремиер в никакъв случай не е желала да се занимава с публичните поръчки и, откакто министър председателят е взел нетипичното за Европейски Съюз решение да се нагърби с работата на народен координатор, „ нищо не се случи при реализацията на това, което вършат хората, които се занимават с публични поръчки”.

По отношение съответно на НДК, което след абсурда „ Боршош” отиде от специфичното министерство на Лиляна Павлова в Министерството на културата, водачът на ДБГ разяснява: „ На мен ми беше извънредно неприятно разноски, които не са присъщи на председателството да се пишат на гърба на председателството”. По думите ѝ се допуска, че ще се заплаща наем за подготвена постройка, а не да се дават пари за ремонта ѝ.

Държавата не може да дава помощ на едно частно комерсиално сдружение, би трябвало доста деликатно ресурсът да бъде разчетен, акцентира Кунева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР