Съхраняването на водата в медни съдове има огромни ползи за

...
Съхраняването на водата в медни съдове има огромни ползи за
Коментари Харесай

Съхранението на водата в медни съдове ни предпазва от опасни заболявания. Ето за какво е полезна още тя!

Съхраняването на водата в медни съдове има големи изгоди за здравето и освен това – този способ на предпазване защищава и от някои доста рискови болести. До този извод стигат група учени, които разгласяват резултатите от проучването си в Националната здравна библиотека към Американския народен здравен институт. Проучванията демонстрират, че съхранението на водата в медни съдове убива бактериите. Освен това откривателите натъртват на обстоятелството, че бутилирането на водата в пластмасови бутилки и съдове я насища с бисфенол А, обвързван с развиването на рак и хормонални разстройства, написа Natural News.

Като констатация учените извели някои доста значими изгоди за здравето от съхранението на водата в медни съдове. Ето 10 от тях:

Бори стареещите процеси

Медта има извънредно мощни антиоксидантни свойства, което я прави пръв другар в битката със стареещите процеси в тялото. Свободните радикали, причиняващи стареене, бръчки, фини линии и освен това – прибързано стареене на значими органи и системи, биват обезвредени от тези антиоксиданти.

Подобрява храносмилането

Повишената киселинност в организма е една от аргументите за влошено храносмилане, формиране на газове, отичане, реакции против някои храни. Медта има свойството да понижава киселинността в тялото като балансира изцяло pH-то, написа Пик.

Ускорява отслабването

Ако имате проблем с тежестта и желаете да отслабнете по-бързо, медта оказва помощ. Регулирайки метаболизма и храносмилането, свалянето на килограми става по-лесно.

Ефикасна е в предварителната защита на рака

Водата, престояла в медни съдове се насища с субстанции, борещи се интензивно с раковите процеси в клетките. Това свойство се дължи още веднъж на антиоксидантите.

Нормализира функционалността на щитовидната жлеза

Вредните субстанции в пластмасите като бисфенол А предизвикват хормонален дисбаланс. Това въздейства най-често на щитовидната жлеза, проблеми с която имат от ден на ден дами. Медта спомага за нормализиране на хормоналните проблеми и усъвършенства функционалността на щитовидната жлеза.

Потиска възпалението и болките при артрит

Медта има мощни противовъзпалителни свойства, които облекчават болките и сковаността в ставите при артрит. Намаляването на възпалението води до понижаване и на болките. Освен всичко останало медта покачва и имунната система, което в допълнение потиска признаците на артрит.

Подобрява мозъчната функционалност

Проблемите с паметта и концентрацията могат да бъдат овладени благодарение на медта. Тя подтиква мозъчната активност и даже съгласно учените потиска припадъчните пристъпи при епилепсия.

Стимулира сърдечносъдовата система

Наситената с медни частици вода усъвършенства работата на сърдечносъдовата система. Тя има свойството да понижава холестерола и триглицеридите, отговорни за редица болести.

Помага за бързо зарастване на рани

Противовъзпалителните свойства на медта още веднъж оказват помощ и тук. Тя обезврежда бактериите и вирусните микроорганизми, пречещи на бързото зарастване на отворени рани.

Ефикасна против анемия

Освен желязо, при анемия са нужни мед и магнезий. Така потреблението на вода, престояла в медни съдове, оказва помощ в битката с анемията.

 

bulmedia.net
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР