Съхраняването на някои храни в хладилника може да причини повече

...
Съхраняването на някои храни в хладилника може да причини повече
Коментари Харесай

10 храни, които не трябва да съхраняваме в хладилник

Съхраняването на някои храни в хладилника може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода. Например, медът може да престои известно време на стайна температура, само че в хладилника единствено ще се втвърди и ще унищожи структурата си.

1. Домат

Доматите губят усета си в хладилника. Студеният въздух стопира процеса на зреене, което придава на доматите най-хубавия им усет. По-добре е да ги съхранявате в кошница на стайна температура.

2. Босилек

Ако го поставите в хладилника, той освен ще увехне бързо, само че и ще поеме всички миризми към себе си. По-добре е да го държите като цвете в малко прясна вода.

3. Чесън

Поради охлаждането, чесънът в последна сметка ще стане гумен. По-добре е да се съхранява на хладно и изсъхнало място.

4. Картофи

Студът от хладилника кара нишестето в картофите да се трансформира в захар, тъй че можете да получите сладки картофи. Най-добре е да се съхраняват на хладно (но не доста студено) и мрачно място. Платнените или хартиени торби с дупки са за предпочитане, тъй като „ дишат “ повече от пластмасовите.

5. Лук

С течение на времето, заради студения въздух в хладилника, той ще стартира да отделя влага и ще стане мек и плесенясал. Дръжте го на открито в кошници, само че не покрай картофите, тъй като взаимно се предизвикват да гният по-бързо.

6. Meд

Медът няма период на валидност и може да се съхранява на стайна температура, в случай че е добре затворен. В хладилника може единствено да стегне, а захарта да кристализира (ако има захар) и да унищожи структурата.

7. Авокадо

Ако желаете авокадото ви да узрее, не го съхранявайте в ледник. Най-добре е да го съхранявате в хартиени торбички, а в случай че желаете да насърчите зреенето, сложете до него домат, ябълка или банан.

8. Хляб

Хладилникът бързо би изсушил хляба и в случай че ви е доста и желаете да го спестите, по-добре го нарежете на филийки и го сложете във фризера. Пресният самун е по-добре да се съхранява навън, при стайна температура.

9. Зехтин

Това скъпо масло би трябвало да се съхранява на мрачно и хладно място, само че не и в ледник, тъй като там ще се промени консистенцията му и ще се трансформира от течност в гъста маса, като масло.

10. Кафе

Ако го оставите в хладилника, ще загуби аромата си и ще превземе останалите към него. За да остане свежо, най-добре е да съхранявате кафето на лавици в кухнята, където е мрачно и добре затворено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР