Съхранението на храната в хладилник в безразборен ред може да

...
Съхранението на храната в хладилник в безразборен ред може да
Коментари Харесай

Ето как правилно да подредите хладилника си

Съхранението на храната в ледник в разхвърлян ред може да утежни качеството на продуктите и да ги направи негодни за приложимост по-скоро. Ето за какво е значимо да знаем по какъв начин вярно да подредим провизиите си.
Нека стартираме с продуктите, които се съхраняват на вратата. Най-напред би трябвало да сме наясно, че тази зона от хладилника е с най-непостоянна и по-висока температура, защото се отваря. По тази причина не е добра концепция на вратата да съхраняваме питиета и храни с скотски генезис. Вероятно сте привикнали тук да подреждате яйца и мляко, само че учените ни поучават да се откажем от този табиет, тъй като при него рискуваме да се развият нездравословни бактерии в тези скотски храни поради по-високите градуси.
По-добре да държим в отделенията на вратата сосове, алкохолни и безалкохолни питиета, където заради съществуването на консерванти продуктите ще останат годни за приложимост макар измененията в температурата при отваряне на хладилника. Добър избор за предпазване на врата са и бутилките с вода.
Къде тогава да подредим яйцата, месото и млечните храни? Най-добре да стоят на долния рафт, който се оказва най-студен. Тук би трябвало да са и рибата, охладеното месо и вътрешностите, само че те не трябва да престояват в хладилника повече от 24 часа. Когато съхранявате храната на дъното на уреда, бъдете сигурни, че изброените скотски артикули са добре опаковани и не капят.
В по този начин наречените чекмеджета на хладилника по предписание се слага зарзаватът, като листните зеленчуци би трябвало да са обгърнати в намокрена хартия, с цел да не повяхват бързо. Никога не съхранявайте разнообразни по тип плодове (или зеленчуци) дружно, тъй като по този начин ще се скапват по-бързо. Не оставяйте растителните артикули в завързани найлонови торбички, тъй като също се скапват скоро.
 5 храни, които не сте предполагали, че би трябвало да се държат във фризера 5 храни, които не сте предполагали, че би трябвало да се държат във фризера
Току-що се прибирате от пазар и се купили замразен грах? Разбира се, че ще го приберете във фризера. Имате останки след вечеря? Веднаг...
Всъщност най-добре да ги съхранявате в мрежести пликове или напряко на открито. Последното важи най-много за картофите и тиквичките, които съдържат нишесте. Според учените нишестените храни стават нездравословни, когато стоят дълго време в хладилника.
Ето че идва ред и на горния рафт в хладилника. На него се предлага да съхраняваме сготвени ястия, защото температурата е по-умерена. Но не ги оставяйте там за повече от 2-3 дни.
За хладилната камера нещата са ясни – там е мястото на надълбоко замразените хранителни артикули.
За да е наред всичко в хладилника ви, постоянно премахвайте от него ненужните и развалени храни. Веднъж на всеки четири седмици пък не забравяйте да го изчистите с дезинфекциращ препарат или кухненски оцет.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР