Сахра Вагенкнехт, дълги години едно от водещите лица на левицата,

...
Сахра Вагенкнехт, дълги години едно от водещите лица на левицата,
Коментари Харесай

Алтернатива на Алтернативата: Нов политически проект в Германия з...

Сахра Вагенкнехт, дълги години едно от водещите лица на левицата, с корени в Комунистическата партия в Германска демократична република, основава своя крайнолява опция, която " ще съставлява огромна част от немския електорат, който е надълбоко отчаян от политиката в страната ". 

" Живеем във време на световни политически рецесии. Това евентуално е най-лошото държавно управление в историята на Германия “, сподели тя в Берлин.

Вагенкнехт, чест посетител на немските телевизионни токшоута, непроменяемо се подрежда измежду най-популярните политици в страната. Проучванията демонстрират, че нейната партия, откакто бъде основана, може да се трансформира в забележителна политическа мощ - партията на Вагенкнехт е с 12 % в народен мащаб, тъкмо зад Зелените, демонстрира изследване, оповестено в понеделник. 

Партия на Вагенкнехт може също по този начин да реализира нещо, което никоя мейнстрийм партия не е успявала - да отслабне поддръжката за крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD). 

Нейните критици споделят, че тя би могла да направи това, тъй като повтаря политиките на Алтернатива за Германия - до момента в който поддържа обичайната лява позиция за експанзивна обществена страна, да вземем за пример, Вагенкнехт се отклони надясно по редица обществени въпроси, създавайки някакво идеологическо несъгласие. 

Подобно на AfD тя упреква немското държавно управление, че обслужва градските елити и подценява опасенията на гласоподавателите в селските региони. Тя също се опълчва на опитите на ръководещата коалиция да форсира прехода към зелена сила - или, както тя го назова през днешния ден, " кьорав, безпланов екоактивизъм " - посредством пробутване на нови правила за това по какъв начин германците отопляват домовете си.

В същото време Вагенкнехт прикани за ограничение на влизането на търсещи леговище в страната и се опълчи на поддръжката на немското държавно управление за Украйна, настоявайки за прекъсване на доставките на оръжия и възобновяване на околните връзки с Москва.

Нейните позиции провокираха удивление от членовете на AfD и даже покана да се причисли към партията - съдействие, което тя изключва като опция. 

Тя и нейните поддръжници споделят, че възходът на AfD е една от аргументите да стартират своя лична партия като по-приятна опция.

Германският политик има намерение да започва новата си партия до началото на идната година с желанието да се състезава на европейските избори идващия юни, както и през септември 2024 година на немските провинциални избори в Бранденбург, Тюрингия и Саксония - всички бастиони на AfD, където крайнодесните партията сега води в изследванията на публичните настройки. 

Планът на Вагенкнехт да основе нова партия също е сериозен удар за левицата, която в този момент ще загуби 10 от 38-те си депутати в немския Бундестаг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР