Саграда Фамилия е символът на Барселона и шедьовърът на гениалния

...
Саграда Фамилия е символът на Барселона и шедьовърът на гениалния
Коментари Харесай

Защо няма да бъде завършена в срок катедралата Саграда Фамилия“ в Барселона

" Саграда Фамилия " е признакът на Барселона и шедьовърът на гениалния каталунски проектант Антонио Гауди. Катедралата, издигната в възхвала на Светото семейство, е магнит за милиони туристи от целия свят.
 Архитектурните чудеса на Барселона
Архитектурните чудеса на Барселона

Едни от петте най в света

Строителството ѝ започва през 1882 година и към момента не е завършило. Беше планувано това да стане през 2026 година, когато е 100-годишнината от гибелта на Антонио Гауди (1952-1926).

Пандемията обаче спря освен туризма в един от най-посещаваните европейски градове. Заради COVID-19 строителните работи по завършването на катедралата " Саграда Фамилия " в Барселона няма да могат да бъдат завършени за 100-годишния празник от гибелта на архитекта й Антонио Гауди, съобщи APF.
 Снимка 496649

„ Резултатите от пандемията ни принудиха да преосмислим планувания график. Това се отразява на крайната дата, която бяхме възнамерявали –2026 година “, сподели Естев Кемпс, който оглавява строителния съвет на „ Саграда Фамилия “.
 Снимка 496665

Управата на катедралата увери, че доста скоро ще бъдат възобновени строителните работи по „ Саграда Фамилия ". Усилията ще бъдат съсредоточени да се приключи втората по височина кула. Поставената цел е това да стане през 2021 година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР