Съгласно решения на Общото събрание на работниците и служителите, проведено

...
Съгласно решения на Общото събрание на работниците и служителите, проведено
Коментари Харесай

Областната администрация на София спира работа, ако не им вдигнат заплатите

Съгласно решения на Общото заседание на служащите и чиновниците, извършено на 4 април и на съображение Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия, на 5 април са изпратени претенции до работодателя - регионалния шеф на област София, както и до Министерски съвет, защото регионалните администрации са вторичен разпоредник с бюджетни средства към Министерски съвет.

Преговорите ще бъда водени оптимален период от 14 дни, считано от приемане на настояванията, оповестяват от регионалната администрация в известие до медиите.

Те предизвестяват, че в случай че не се стигне до общо решение в околните две седмици, ще се пристъпи към безсрочна ефикасна стачка . Тя ще се състои в прекосяване на работа от 9 до 11 ч., а в останалото време ще се стопира работа напълно. То ще се отнася до обслужване на жители, вписване на преписки и документи, процесуалното посланичество по делата, предоставени на Областния шеф на област София като прокурист на министъра на районното развиване и благоустройството, както и тези, по които той или администрацията е страна, и организационно-техническата подготовка на идните избори за народни представители за Народно заседание и за членове на Европейския парламент от Република България.

Стачните дейности ще стартират незабавно след приключване на изискуемия 7-дневен период от уведомлението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР