Съгласно Решение на Комисията за енергийно и водно регулиране от

...
Съгласно Решение на Комисията за енергийно и водно регулиране от
Коментари Харесай

Пада цената на тока за абонатите в Североизточна България

Съгласно Решение на Комисията за енергийно и водно контролиране от 1 юли 2024 влизат в действие нови цени на електрическата енергия в Североизточна България. За битовите клиенти на " ЕНЕРГО-ПРО " цените са както следва:

дневна цена – 0,22362 лева./kWh, нощна цена – 0,12657 лева./kWh, без Данък добавена стойност.

Изчисленото приблизително понижение на база решението на КЕВР е 0.49%.

Във връзка с изменението на цените на електрическата енергия " ЕНЕРГО-ПРО " ще даде опция за самоотчет на показанията на потребителите. Желаещите да се възползват от тази опция клиенти на контролиран пазар могат да подадат данните от електромера, съпроводени от потребителски и абонатен номер, до края на деня на 01.07.2023 година на имейл, на телефони 0700 1 61 61 или 0700 359 10, както и в комфортен център за обслужване на компанията в регионалните градове.

Самоотчетът не е наложителен и при положение, че не получи данни, компанията ще фактурира потреблението по регламентираната методика – съразмерно систематизиране на регистрираните количества на дните преди и след влязлата в действие смяна.

Изменението на цената ще бъде отразена еднократно във фактурите на клиентите на " ЕНЕРГО-ПРО ". Всички платежни документи за отчетния интервал, включващ смяната, ще съдържат два подпериода – интервал по старите и интервал по новите цени. Броят дни по остаряла и нова цена ще бъде друг според от отчетния интервал на всеки клиент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР