Съгласно публикуваната от НАСА информация, пробойната се намира на модула

...
Съгласно публикуваната от НАСА информация, пробойната се намира на модула
Коментари Харесай

Потвърдено: Изтичането на въздух на МКС е откъм руския сегмент!

Съгласно оповестената от НАСА информация, пробойната се намира на модула “Звезда ”. Понастоящем екипажът на станцията поставя спомагателни старания, с цел да разбере точното местоположение. 

Напомням на читателите, че приключването на въздуха бе открито за пръв път през септември предходната година. Тъй като течът бе нищожен, не бяха взети навреме ограничения. Но през миналите няколко месеца ситуацията се утежни, като въздухът стартира да напуща станцията с пет пъти по-голяма скорост спрямо в началото измерената. И до момента течът не заплашва животът и здравето на екипажа, само че все пак се наложи да бъде извършена диагностика на модулите на МКС.

В началото съмнението падна върху американския сегмент, като някои съветски медии даже оповестиха това като безапелационен факт. 

“Беше направена нездравословна нечиста сделка по отношение на разхерметизирането на станцията, при която дефинираха американците за отговорни. Фактически никой нищо не знае към момента ”, оповести през август шефът на съветската пилотирана галактическа стратегия Сергей Крикальов. Именно тогава беше направена първата изолираност на екипажа, като космонавтите Крис Кесиди, Анатолий Иванишин и Иван Вагнер бяха преместени в съветския модул “Звезда ”. Решението изолацията да бъде осъществена откъм съветския сегмент бе обусловено от обстоятелството, че там има свързан транспортен съд “Союз ”, който служи като избавителна лодка. 

Това също по този начин разреши да бъдат тествани всички модули на американския сегмент, както и множеството на съветския. Тази първа диагностика не докара до локализация на теча – освен това, всички американски модули се оказаха изправни. Eдинствените два модула, които не подлежаха на инспекция, бяха съветските “Поиск ” и “Звезда ”, откъм които е пътят към галактическия транспортен съд “Союз ”. Затова съмнението беше преместено към тях.

И по този начин, по времето на втората изолираност, която бе извършена през миналия уикенд, екипажът на станцията използваше чувствителни ултразвукови детектори в “Поиск ” и “Звезда ”. Резултатите демонстрираха, че казусът е точно в модула “Звезда ”. 

Тепърва следва да забележим какви ограничения ще бъдат взети за ограничение на приключването на въздух. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР