Съгласно последната информация, руските войски са успели да навлязат малко

...
Съгласно последната информация, руските войски са успели да навлязат малко
Коментари Харесай

Руската примка около Бахмут се затяга frognews.bg

Съгласно последната информация, съветските войски са съумели да навлязат малко по-дълбоко в отбранителните линии на въоръжените сили на Украйна на направлението Дубово-Василевка през автомагистралата Славянск-Бахмут: в този момент боевете се водят покрай северозападните околности на Берховка.

 

За Въоръжените сили на Украйна е извънредно значимо да запазят това село: през него минава един от останалите пътища за доставяне на войските в Бахмут, означават експертите.

 

Под частичния надзор на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) остава единственият път за достъп, по който се доставят муниции. В Парасковиевка работи отряд за радиоелектронна битка, а подразделенията на 4-ти регион на Националната армия на Украйна се чака да бъдат трансферирани в региона на бойните дейности за удържане на рубежа до подготовката на нова отбранителна линия, написа " Рибар “.

 

Според информацията на съветския Телеграм-канал, съветски щурмови отряди също са съумели да изтласкат ВСУ от позициите им западно от Благодатное. Те напредват към линията Зализнянское – Васюковка.

 

Както бе обявено по-рано, в Бахмут отряди на ЧВК " Вагнер “ напреднаха в регион Будьоновски в югозападната част на града, изтласквайки ВСУ от опорен пункт покрай гробището.

 

Продължават боевете в покрайнините на селищата Ступочки и Красное в югозападната част на Бахмут. След идването на части от 80-та бригада украинските войски са съумели да задържат позициите си покрай автомагистралата Бахмут-Константиновка. В момента щурмът продължава, написа " Рибар “.

 

Според информацията на Телеграм-канала, по-на юг формированията на 28 омбр на ВСУ се притесняват от съветско нахлуване по линията Дилеевка – Белая гора.

 

До позициите на 2-ри и 3-ти батальон на 28-ма бригада са докарани муниции, а на фронтовата линия са пристигнали и представители на медиите, пишат експертите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР