Съгласно обобщените статистически данни на Висшия съдебен съвет за дейността

...
Съгласно обобщените статистически данни на Висшия съдебен съвет за дейността
Коментари Харесай

Административният съд във Враца заема челно място по натовареност на съдиите

Съгласно систематизираните статистически данни на Висшия правосъден съвет за активността на съдилищата през 2019 година, Административен съд - Враца заема челно място по натовареност на съдиите. Реално правораздавателната активност на съда се реализира от четирима съдии и поради броя на прегледаните каузи през годината (1065), действителната натовареност на един арбитър е 23.15 каузи на месец, като по този индикатор Административен съд – Враца заема четвърто място измежду останалите административни съдилища в страната.
На база свършени каузи – тези, по които е предписан финален правосъден акт (878), действителната месечна натовареност на един арбитър е 19,09 бр. каузи, с което Административен съд – Враца заема влиятелното второ място.
Независимо от високата самостоятелна натовареност, всички правосъдни актове са постановени в законоустановения едномесечен период. По този метод Административен съд – Враца продължава да бъде образец за срочно, качествено и предвидимо правосъдие, което е показателно за съзнателното и отговорно отношение на всички съдии към работата им и е израз на тяхната дисциплинираност и висока професионална подготовка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР