Съгласно Конституцията той е длъжен да ги разпише, заяви председателят

...
Съгласно Конституцията той е длъжен да ги разпише, заяви председателят
Коментари Харесай

Пеевски: Президентът е длъжен да подпише указите за назначаване на нови министри

Съгласно Конституцията той е задължен да ги разпише, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски в коридорите на Народното събрание в отговор на въпрос за това, че президентът Румен Радев към момента не е подписал указите за назначение на нов длъжностен министър на външните работи и на нов длъжностен министър на земеделието и храните.

" Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички - " няма да подпиша за министрите “, другите – " ще махнем шефа на Народното събрание ". Няма да има министри, няма да има министър председател, няма да има началник на Народното събрание, на следващия ден може да няма и президент ", сподели Пеевски.

Той съобщи, че към този момент сме в предизборна акция.

" Нека всички да спрат и да се съобразят с Конституцията. Президентът да се съобрази с Конституцията, Министерският съвет да се съобрази с Конституцията и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем виновни към хората. Това е една игра, която ще я платят хората ", добави Пеевски.

" Убеден съм, че ще успее да резервира равна раздалеченост и ще има евроатлантическата устременост за България ", разяснява Пеевски за това дали препоръчаният за длъжностен министър на външните работи Даниел Митов ще бъде партийно предопределение или ще успее да резервира равна раздалеченост.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР