Съгласието между ГЕРБ и ДПС за партийните субсидии е целенасочена

...
Съгласието между ГЕРБ и ДПС за партийните субсидии е целенасочена
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев за субсидиите: Правилата на играта не могат да се сменят по средата на годината

Съгласието сред ГЕРБ и Движение за права и свободи за партийните дотации е целенасочена офанзива против Българска социалистическа партия тъкмо преди локалните избори. Това сподели в „ Лице в лице” депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

Според него обстоятелствата, сочещи точно към този сюжет, са няколко. Сред тях – събитието, че сходна смяна се подхваща не при започване на година, а в средата.
ГЕРБ с поклон към Движение за права и свободи: Субсидия 1 лева, само че с неограничени дарения Двете партии организираха изненадваща среща в Народното събрание
„ Наистина сме много обезпокоени от тази извънредно добре координирана акция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. ГЕРБ и Движение за права и свободи узаконяват корупцията в политиката. Тук към този момент демокрацията е под опасност. Политиката към този момент е за обмен, тя може да се приватизира (…) Не могат да се сменят разпоредбите на играта по средата на годината. Това е все едно един футболен мач, който се играе 11 против 11 и по средата на мача да се сменят разпоредбите и да се каже – единият тим да бъде с 15 индивида, другият с 5”, разяснява Стойнев.

По думите му Българска социалистическа партия е поканила политическите сили за разговор по тематиката, поканата обаче била отхвърлена.
Как ще финасират акциите си партиите при дотация от 1 лев? Партиите най-често се отхвърлят от локалните си екипи, с цел да пестят
Народният представител съзря още една причина за бързото решение за дотациите, а точно – в последна сметка отводът на Корнелия Нинова да се отдръпна от поста на ръководител на партията.

„ Веднага по-късно ГЕРБ и Движение за права и свободи взеха решение да ударят опозицията с тези промени, които ще ни затруднят извънредно доста на локалните избори”, разяснява още Стойнев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР