Сагата с републикански път III-866 Девин - Кричим - Стамболийски

...
Сагата с републикански път III-866 Девин - Кричим - Стамболийски
Коментари Харесай

Хиляди шофьори се движат по опасен път, в Кричим са гневни

Сагата с републикански път III-866 Девин - Кричим - Стамболийски в регулацията на град Кричим продължава. Хиляди водачи се движат по рисковия път всеки ден. Ежедневно стотици деца от двете огромни учебни заведения го пресичат, а в края на предходната година даже тежкотоварен камион пропадна на самата права. 

В същото време страната бави незабавния ремонт, който сама тя даде обещание. 

“Собственикът на пътя - страната, още веднъж отхвърля да извърши належащия ремонт на пътя в регулацията на града, видно от следващото писмо ”, заяви кметът на община Кричим Атанас Калчев. 

Уведомлението от 16.01.2024 година на Агенция " Пътна Инфраструктура " до кмета на община Кричим гласи: “на този стадий за 2024 година капиталовата стратегия на АПИ,  НЕ планува ремонт на обекта. Ще бъде потърсена опция за включването му през 2025 година При предпочитание от Ваша страна сме подготвени да върнем предоставения ни от Община Кричим образец на Технически план за главен ремонт/рехабилитация/ за обект: " Път III-866 Девин-Кричим-Стамболийски от км 104+609 до км 106+010( в регулационните граници на гр.Кричим). "

Подписано с почитание от " Инж. Йордан Вълчев Член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ".         

По този мотив кметът на Кричим Атанас Калчев направи изказване: 

“Считам за нужно да напомня предисторията на казуса, като изтъквам съответни предишни документи: 

- Искане от кмета на община Кричим от 17.11.2023 година до Министъра на РРБ по отношение на нужда от подпомагане за осъществяване на главен ремонт на горецитирания обект;

- Уведомление от 23.06.2023 година на Председателя на УС на  АПИ до Председателя на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", Областен шеф на област Пловдив, кмета на община Кричим,... " Като умозаключение от констатациите в отчета е дадена рекомендация, поради съществуване на механически план и изработен одит на пътната сигурност от община Кричим, за незабавно осъществяване на главен ремонт на правата. В тази връзка Ви осведомяваме, че път III-866 в регулационните граници на гр. Кричим, е включен в плана на капиталовата стратегия на АПИ за 2023 година за главен ремонт. ", подписано с почитание от инж. Ясен Йорданов - Председател на УС на АПИ.

Други писма по същия проблем:

- до Министъра на РРБ от 04.01.2022 година,16.03.2022 година и 14.04.2022 г.;

- За абдикация от осъществяване на законови отговорности, за занемареност, незаконно безучастие обвързвано с сигурността на придвижването са сигнализирани надлежно Окръжна прокуратура - Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив на 12.05.2023 година!!!

Не е допустимо да демонстрираме взаимност с хора, които са виновни за безстопанствеността на републиканския път в чертите на гр. Кричим. Битката продължава!

Действието е най-важния ключ към всички типове триумф, по тази причина в качеството ми на кмет на община Кричим, ще желая за следващ път подпомагане по нужда от Министъра на РРБ, от Министър-председателя на Република България, включително и ротационния, от Посланика на Съединените Американски Щати в Република България, от Посланика на Англия в Република България и Посланика на Германия в Република България, тъй като животът и здравето на хората и тяхната сигурност са най-важното, без значение дали са пешеходци или водачи на МПС ”, заяви кметът на Кричим Атанас Калчев. 

В заключвние той цитира и Уинстън Чърчил:

" Здравите жители са най-големият актив, който една страна може да има ". 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР