Сагата с подмяната на Княжевския лифт на Витоша отново заби

...
Сагата с подмяната на Княжевския лифт на Витоша отново заби
Коментари Харесай

Фандъкова игнорира Витоша ски за подмяната на Княжевския лифт

Сагата с подмяната на Княжевския въжен превоз на Витоша още веднъж заби в тотално противоречащи си версии, разменящи се косвено сред кмета на София Йорданка Фандъкова и притежателя на оборудванията " Витоша ски ".

Първо, Фандъкова разгласи във вторник във фейсбук, че е направена " значима стъпка за възобновяване на Княжевския въжен превоз ". И посочи, че е получено утвърждение на задание за разработване на профилирания организационен проект за възобновяване на лифта от Регионалната ревизия по околна среда. Пред Mediapool " Витоша ски " съобщи, че не знае по какъв начин ще се обновява лифтът, тъй като е пренебрегнат от диалозите за решението. Съмнение бе хвърлено и какво задание е утвърдено от екоинспекцията - юристът на сдружението Петър Петров съобщи, че то се внася единствено от вложителя, а компанията не е предприемала тази стъпка.

Пинг - понг

" Категоричното мнение на всички институции е, че смяна на Плана за ръководство на естествения парк не е нужна, каквото дълго време беше настояването на притежателя на лифта ", написа Фандъкова. От " Витоша ски " отвърнаха, че са сюрпризирани от това решение и подчертаха, че страната и общината са ги " изолирали от полемиките по обновяването на лифтовете. Дружеството е свързвано с акционера в ПИБ Цеко Минев, само че с формален притежател италианеца Ерик Гумерер, началник на компанията за оръдие за неестествен сняг " ТехноАлпин " (TechnoAlpin).

" 10 дни се върти мантрата, че има решение за лифтовете. Никой не сподели какво съответно е то. Какво се е случило, че да твърди в този момент Фандъкова, че не би трябвало да се трансформира проектът за ръководство на парк Витоша, откакто персонално в писмо, подписано от нея през април м.г., ни изясни, че за това, че предлагаме лифтът да се обнови в същото трасе, само че с две нови стъпки, които попадат в парк " Витоша ", е нужна смяна на проекта за ръководство на парка ", описа Петър Петров пред Mediapool. По-късно той изпрати и писмото до редакцията на Mediapool.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР