Сагата с имотите на наследниците на цар Борис III започва

...
Сагата с имотите на наследниците на цар Борис III започва
Коментари Харесай

Адвокат на царя: Решението на ВКС за Царска Бистриска е важно за цялото общество

Сагата с парцелите на наследниците на цар Борис III стартира още през 1946 година и продължава до наши дни. Днес Върховен касационен съд се произнесе, че дворецът Царска Бистрица принадлежи на Симеон Сакскобургготски  Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 година в София. Той е наследник на Цар Борис ІІІ и Царица и сестра му, с което се надявам, че се поставя началото на края на тази сага.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ Валя Гигова, юрист на Симеон Сакскобургготски  Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 година в София. Той е наследник на Цар Борис ІІІ и Царица, във връзка окончателното решение на Върховния касационен съд, че дворецът "Царска Бистрица " е негова благосъстоятелност.

"Конституционият съд разгласи през 1998 година за противоконституционен Закона за оповестяване държавна благосъстоятелност парцелите на фамилиите на някогашните царе Фердинанд и Борис и на техните наследници и одобри, че закони като него би трябвало да се смятат за невалидни от приемането на новата Конституция през 1991 година Днешното решение на Върховен касационен съд е значимо за цялата правна общественост и за цялото българско общество, тъй като сподели, че върховенството на закона се съблюдава и Конституцията е най-висшият закон. Симеон съгласно мен към момента не зане за присъдата. Аз не съм се чула с него, телефонът му е изключен. Надявам се и решението за двореца "Врана " да бъде същото. Но не желая да разясня авансово. Аз постоянно съм била уверена, че искът на страната е голословен. С решението на Върховен касационен съд се дава една религия и вяра на българските жители да не се отхвърлят и постоянно да търсят правата си. Да водиш развой с страната не е елементарно никога, само че не е и невероятно. Хората постоянно би трябвало да търсят правата си и юристите им би трябвало да ги предизвикват ", разгласи юрист Гигова.

Тя разяснява и горещата политическа тематика за нова Конституция. "Трудно е да се каже по кое време е време и по кое време не е време за нова Конституция. Според мен сега сигурно не би трябвало да се прави нова Конституция. За да стане това, би трябвало да има радикални промени в обществото. За образец мога да дам, че социалистическа България не е можела да действа съгласно Търновската Конституция и е направена нова. Не би трябвало да се спекулира с тематиката за нова Конституция. За мен намаляването на броя на депутатите няма да реши политическите проблеми ", безапелационна бе Валя Гигова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР