Сагата с фалита на Wirecard продължава, но вече има сериозни

...
Сагата с фалита на Wirecard продължава, но вече има сериозни
Коментари Харесай

Германски регулатор: EY са прикривали финансови измами

Сагата с банкрута на Wirecard продължава, само че към този момент има съществени вероятности тя да вземе доста повече глави от предстоящото. Всъщност немският регулаторен орган Apas изпрати писмо до прокуратурата в края на ноември, че компанията за одити EY (известна като Ernst & Young преди ребрандирането си) може би би трябвало да предстои на наказателно разследване за дейностите си, съобщи Zero Hedge.

А оттогава до момента обстановката се развива само в отрицателна посока за EY.

Неотдавна стана ясно, че Apas, чиято активност е да контролира компаниите за одити в Германия, има доказателства, че от EY са подписвали счетоводните доклади на банкрутиралата Wirecard, макар че някои от висшите чиновници на одиторската компания са знаели, че те не дават отговор на истината.
 И най-голямата банка на Испания ще наддава за активи на банкрутиралата Wirecard
И най-голямата банка на Испания ще наддава за активи на банкрутиралата Wirecard

Очаква се Banco Santander да стане притежател на банковото ѝ поделение и платежния ѝ програмен продукт

" Някои от измамите датират още от 2017 година, когато EY е подписала документите, макар че е разкрила " проблеми " с докладите на Wirecard, които не са могли да бъдат елементарно позволени ", акцентират от Zero Hedge. " Всъщност държанието на одитиращият екип явно е мощно съмнително. "

Според изданието е било ясно, че в този съответен случай EY са били единствено на дни от това да откажат удостоверяването на документите и даже са показали, че цялостният одит на Wirecard е неминуем. Но за няколко дни инспекторите обръщат позицията си на 180 градуса и подписват документите през април.

Компанията за платежни услуги Wirecard банкрутира, откакто стана ясно, че съвсем 2 милиарда евро от средствата ѝ просто липсват, като към този миг тя дължеше 3,2 милиарда евро дълг. Именно по тази причина връзка на EY със случая от решаващо значение, защото точно компанията е обслужвала счетоводството на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР