Сагата с Джокович и Австралия изглежда ще продължи с години.Федералният

...
Сагата с Джокович и Австралия изглежда ще продължи с години.Федералният
Коментари Харесай

Джокович съди Австралия за 3,8 милиона евро

Сагата с Джокович и Австралия наподобява ще продължи с години.

Федералният съд на Австралия най-сетне разгласи аргументите, заради които жалбата на Новак Джокович против отнемането на визата му беше отхвърлена, след което сръбският тенисист беше депортиран от тази страна. Тричленна комисия, управлявана от Джеймс Алсоп, взе окончателното решение и през днешния ден разгласи претекстовете си. Основната причина е, че сърбинът заплашва здравната сигурност, като се отбелязва, че не нарушава нито един австралийски закон, съобщи България он ер.

" На министъра беше ясно, че Джокович е решил да не се имунизира и той може да заключи, че обществото ще огледа на неговата позиция против имунизацията даже доверчиво. Тогава международната звезда би могла да повлияе на младото население и то да желае да му подражава и да ги насърчи да не се имунизират. Освен това има доказателства, че Джокович е пренебрегнал ограниченията за публично здраве, като е посещавал действия, макар че е бил позитивен. Министърът беше наясно с обстоятелството, че ще има безредици в обществото, в случай че Джокович остане ", написа в досиетата на Съда.

" Министърът не беше задължен да уточни аргументите за отхвърли на визата, само че го направи. Съдът не се съмнява, че по отношение на въпрос от огромна социална значителност е обърнато внимание на формулирането на претекстовете през тези четирите дни, в които министърът трябваше да прегледа въпроса и да добави и показа претекстовете. Темата за идентификацията на обществото с един състезателен воин и икона минава през  загрижеността за здравето и реда, публичния интерес ", се споделя още в претекстовете на съда. 

Междувременно се появи новината, че Джокович ще съди държавното управление на Австралия и ще желае обезщетение от 3,8 милиона евро поради неприятно отношение. Само няколко часа по-късно изпълнителният шеф на Tennis Australia Крейг Тайли отхвърли информацията, че този орган е платил юридическите такси по процеса в съда на сръбския тенисист.

" Видях тази информация и не бих желал да встъпвам в детайлности по отношение на съглашението с играчите, само че тези изказвания са просто погрешни ", сподели Тайли по отношение на изказванието, че Австралийската тенис асоциация е платила таксите по правосъдното произвеждане.

Тайли не мисли за оставка, а единствено за продължаващия шампионат, като сподели, че всички въпроси по отношение на сагата с Новак са получили отговор, осведоми " Труд ".

Британският " Сън " разгласи, че Новак е в непрекъснат контакт с юристите си в Австралия и че ще желае от упоменатото държавно управление обезщетение от 3,8 милиона евро.

" Добре знае се, че Новак и фамилията му считат, че с него са се отнасяли зле по време на карантината в хотела в Мелбърн. Майка му разкрила, че стаята е цялостна с инсекти. Той е държан като пандизчия ", твърди източник, непосредствен до сътрудника му Адоардо Артладио.

 

" Новак реши да преследва справедливостта, че не е отговорен за нищо. Правеше всичко съгласно разпоредбите. Затвориха го, даже не му даваха закуска. Казвам ти това, което той ми сподели. А даже в пандиза имат три хранения дневно и могат да излизат. Няма естествен прозорец за гледане към парка, а стена. Това не са хуманни условия ", сподели неотдавна майка му Даяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР