Сагата около уволнението на директора на Пирогов Валентин Димитров роди

...
Сагата около уволнението на директора на Пирогов Валентин Димитров роди
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов разиграва нов правен театър, докато бави делото за уволнението

Сагата към уволнението на шефа на " Пирогов " Валентин Димитров роди нов правосъден " бисер ", който за следващ път изкуствено забавя развръзката по делото му против Министерството на здравеопазването.

Жалбата на Димитров против решението на Христо Хинков за отстраняването му падна още на първа инстанция в Софийския градски съд. Вместо да апелира - Димитров очевидно е посъветван от юристите си да бави колкото може повече процеса.

Един от ходовете му беше да претендира пред Софийски градски съд, че не разполагал с 15 лв., с цел да заплати правосъдната такса по обжалването - нещо, което не дава отговор на обществено известните обстоятелства за имущественото положение на шефа на най-голямата държавна незабавна болница в България.

Това предизвика някогашния арбитър Методи Лалов (бивш общински консултант от Демократична България в СОС и настоящ адвокат) самичък да внесе сумата от името на Валентин Димитров, с цел да може делото да се прегледа всъщност на втора инстанция.

Директорът на " Пирогов ", който нямаше 15 лева за личното си дело, е намерил 50 лева за завеждане на сигнал за дисциплинарно нарушаване против Лалов, оповестява в. " Сега ".

Димитров се оплаква пред Софийския адвокатски съвет, че Лалов вписал неговия обединен цивилен номер в платежно разпореждане за внасянето на 15-те лв., и че е направил информация по административното му дело.

Стратегията на болничния шеф е образец за шиканиране на правосъден развой, който очевидно няма да приключи в негова изгода.

Още на първа инстанция Софийски градски съд беше постановил, че Димитров няма право да оспорва решение на принципала (Министерството на здравеопазването) на акционерно сдружение, в което той не е съсобственик, а единствено извършва управителна функционалност.

Докато тече формалният правосъден спор, Димитров продължава да е шеф на " Пирогов ".

Умишленото удължение на процеса се случва седмица преди предстоящата оставка на кабинета на Николай Денков, т.е. и на здравния министър Христо Хинков.

Хинков е индивидът, който най-твърдо упорства Валентин Димитров да бъде отхвърлен, до момента в който ГЕРБ стои компактно зад шефа.

Това се видя и по изявленията в скандалния запис от Медицинския съвет в " Пирогов ", който беше публикуван в следствие на журналистката Валя Ахчиева. В него един от лекарите споделя: " Въпросът е да устискаме до 6-и март (деня на оставката и ротацията, б.р.). Е, това е истината. Казвам го на български език ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР