Сагата около участието на Новак Джокович на Откритото първенство на

...
Сагата около участието на Новак Джокович на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович пристигна в Мелбърн, властите не признаха визата му

Сагата към присъединяване на Новак Джокович на Откритото състезание на Австралия няма край. След като международният номер 1 получи здравно изключение и стана ясно, че ще пази купата си в Мелбърн, в този момент се появи нова пречка за него.

Австралийски медии оповестяват, че сърбинът е кацнал в страната, само че най-малко към този момент не е пуснат да влезе, защото управляващите не желаят да признаят визата му.

Осъществена е връзка с държавното управление на щата Виктория поради казуса с визата, която е била изпратена от екипа на Джокович. Проблемът е в неналичието на здравна обосновка към отсъстващият наложителен документ за имунизация. Щата Виктория не позволява на територията си жители на други страни, които не са ваксинирани, в случай че нямат потвърдена здравна причина да не са го създали.
Снимка: Reuters
Носителят на 20 трофеи от Големия Шлем се е опитал да влезе в страната с виза, която няма такова здравното позволение заради липса на имунизация. Новината бе обявена от локалната медия The Age, базирайки се на източник от летището.

Според журналиста Пол Сакал става дума за неверно изписване на точния тип виза.
Снимка: Reuters
Федералните управляващи от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобрение на визата или най-малко поддръжка международният №1 в тениса да влезе краткотрайно в страната, преди въпросът да бъде прегледан по-обстойно. Но са получили отвод.

Спортният министър Джаала Пулфорд удостовери, че щатът Виктория няма да утвърди визата на Джокович. Въпреки това евентуално той ще получи такава и въпреки всичко ще играе на Откритото състезание на Австралия.

Update on …

The Federal Government has asked if we will support Novak Djokovic’s visa application to enter Australia.

We will not be providing Novak Djokovic with individual visa application support to participate in the 2022 Australian Open Grand Slam.

1/2
— Jaala Pulford MP (@JaalaPulford)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР