Сагата около строежа или по-точно ремонта и дострояването на стадионите

...
Сагата около строежа или по-точно ремонта и дострояването на стадионите
Коментари Харесай

Ново 20! Община Пловдив отпуска още 32,7 млн. лева за стадионите на Ботев и Локо

Сагата към градежа или по-точно ремонта и дострояването на стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив навлезе в нова фаза. Община Пловдив публично отпусна 32,7 млн. лв. за дострояването на стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив ". Това стана с 46 гласа " за " и 1 " срещу " предлагането, което трябваше да бъде утвърдено от общинския съвет под тепетата.

Заседанието мина под блокада на почитатели на двата тима, които се бяха дислоцирали рано сутринта пред постройката, в която заседаваше Общинския съвет, а придвижването по улица " Авксентий Велешки " беше спряно.

Отпуснатите средства се разпределят в три бюджетни години за двата отбора по равно: за 2023 година – по 5 358 699 лева.; 2024 година – по 5 500 586 лева.; 2025 година – по 5 500 586 лева

За задачата ще бъдат основани и две непрекъснато настоящи комисии, които да наблюдават за строително-ремонтните действия, осъществяването на градежа, в които ще вземат участие по един консултант от политически показаните групи в Общинския съвет и един самостоятелен консултант, строителен и авторски контрол, КАБ КИБ, външни специалисти и представители на сдруженията на двата клуба.

Ще бъде изпратено искане за финансиране до Министерството на спорта. Предложението беше направено от Веселина Александрова от Демократична България, която означи, че планирането на средства за три години напред е заричане и че парите могат да бъдат пренасочени за други обекти.

В залата се изрекоха и представители на двата фенклуба.

" Решението е мъчно, само че ще го изпълняваме ", увери кметът Здравко Димитров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР