Сагата около сделката между Activision Blizzard и Microsoft продължава да

...
Сагата около сделката между Activision Blizzard и Microsoft продължава да
Коментари Харесай

Sony не смята, че Battlefield е достоен конкурент на Call of Duty

Сагата към договорката сред Activision Blizzard и Microsoft продължава да се развива с цялостна мощ. През тази седмица Комисията по конкуренцията и пазарите на Англия разгласиха връзката си с Microsoft и Sony във връзка с сливането на първите с Activision Blizzard. Именно Sony към този момент се явяват най-сериозната допустима спънка за реализирането на придобиването. Японската компанията счита, че договорката сред двете компании ще навреди съществено на бизнеса на PlayStation и на компанията като цяло, а източник на тези терзания се явява известната шутър поредност Call of Duty.

По-рано през днешния ден ви разказахме за изразените съществени опасения от страна на Sony от това, че в случай че Microsoft създадат CoD недосегаем за платформата на PlayStation, това ще докара до сериозен отлив на консуматори на тяхната подпора, а също така ще им попречи да влагат в основаването на ново игрово наличие. А в този момент PlayStation Lifestyle ни разкриват различен забавен миг, включен в документите, оповестени от английския регулатор.

Става дума за огромния съперник на Call of Duty на полето на FPS шутърите Battlefield. Изглежда, че Sony изобщо не гледа на играта като на заслужен съперник на CoD. От компанията пишат, че лишаването на PlayStation от поредицата ще докара до сериозен отлив на консуматори. А дори и да можеха да основат конкурентна поредност до появяването на новата им подпора, това би довело до изразходването на милиарди долари и доста години, като това отново може да е несполучливо.

„ Дори и да предположим, че SIE имаше качествата и ресурсите да създаде сходно по триумф заглавие на Call of Duty, то това би лишило доста, доста години и милиарди долари, с цел да се сътвори съперник на Call of Duty. И образецът с Battlefield на Electronic Arts показва, че всяко едно сходно изпитание най-вероятно ще се окаже несполучливо “, пишат Sony.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР