Сагата „Игра на тронове“ (Game of Thrones), замислена преди повече

...
Сагата „Игра на тронове“ (Game of Thrones), замислена преди повече
Коментари Харесай

За първи път в литературата: Краят на „Игра на тронове“ ще бъде разкрит на малкия екран

Сагата „ Игра на тронове “ (Game of Thrones), замислена преди повече от 20 години от американския публицист Джордж Р.Р. Мартин, е на път да завърши, съобщи Франс прес. Но точно на дребния екран писателят ще разкрие края ѝ, а това е уникален феномен в историята на литературата.

"Очевидно бих желал да приключа по-рано работата си над поредицата "Песен за огън и лед ", част от която е книгата "Игра на тронове " , тъй че сериалът да не ме изпревари, само че не бях го планувал ", сподели той пред Ентъртейнмънт уикли.

 f Getty

Когато напролет на 2011 година стартира излъчването на първия сезон на телевизионната акомодация, писателят бе разгласил едвам четири книги от поредицата "Песен за огън и лед ". Петата книга излезе през юли същата година, само че почитателите към момента чакат публикуването на последните две книги от поредицата.

"Когато Джоан К. Роулинг продаде правата за книгите за Хари Потър , отдаденият на момчето с магьоснически качества сериал също не бе завършил, само че за разлика от Джордж Р.Р. Мартин, английската писателка съумя да напише развръзката преди проявлението ѝ на дребния екран ", означи Никола Алар, създателят на книгата "Безмилостната галактика на "Игра на тронове ".

 f Getty

70-годишният Мартин от дълго време даде на основателите на сериала Дейвид Бениоф и Даниъл Уайс нужните детайли, с цел да може ако прибързано си отиде от този свят, интригата да завърши. Но нищо не подсигурява, че тази телевизионна сага с планетарен триумф ще има планувания от Мартин край.

"Не съм чел написания от Бениоф и Уайс сюжет на последния осми сезон, чието лъчение стартира на 14 април - увери писателят. - Знам някои неща. Но има доста интриги, които са свързани с второстепенни персонажи и са плод на въображението на Бениоф и Уайс. Те ме изпревариха. Възможно е да се появят значими разлики. "

 f Getty

Според специалисти, писателят освен не е длъжен да следва определения от малкия екран път за последните две книги от поредицата, които към момента не е написал, само че има огромна възможност да се отдалечи от него.

 f Getty

Не пропускайте нашия раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар, особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР