Сагата Ало, Банов съм придоби съвсем нови измерения след посочването

...
Сагата Ало, Банов съм придоби съвсем нови измерения след посочването
Коментари Харесай

В сагата Ало, Банов съм се появиха имената на Алексей Петров и майката на Гери-Никол

Сагата " Ало, Банов съм " закупи напълно нови измерения след посочването на съответно име, което може да е направило записите на настоящия министър на културата Боил Банов по отношение на плана за ремонта на Ларгото – Ангел Ангелов, някогашен началник на дирекцията за европроекти в Министерството на културата. В нея към този момент са намесени имената на Алексей Петров и на майката на певицата Гери-Никол.
Според публикация във вестник " 24 часа " Ангелов работел в Министерството на културата като виновен за европроекти от 2009 до 2016 година, само че преди този момент е работел в Националната разследваща работа. Боил Банов твърди, че Ангелов разполагал с доста записи и " от 4 години ме изнудва да не санкционирам компании ". По думите на министъра на културата, Ангелов работил с Иво Костов, който работи като съветник от 2007 година насам. По специалност той в действителност е анестезиолог, само че е и притежател на компания за произвеждане на ориз и на редица медицински компании. А с Ангелов има връзка още от 2004 година – тогава те стават притежатели на апартамент от 47 кв. метра на столичната улица " Тунджа " 38, покрай Петте кьошета в центъра на града и са много дейни на имотния пазар.
Всъщност Ангелов е настоящ държавен чиновник – отново се занимава с европроекти, само че към Министерството на образованието (МОН), като дава отговор за Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък ", а Костов работи като представител на Съюза за стопанска самодейност (ССИ) – организация, основана от Валентин Моллов и ръководена от много известния Алексей Петров.
Проектът " Антична Сердика "
Самият план е стихотворец от ДЗЗД " Сердика ", в което влизат " Пътища и мостове " ЕООД с 50% дял, държавната компания " Реставрация " ЕАД (собственост на Министерството на културата) е с 30%, “Пътстрой Варна” и " Финанс груп 2013 " са с по 10%. " Финанс груп 2013 " е благосъстоятелност на Ирена Георгиева, майката на певицата Гери-Никол .
Ларгото е приключено на 29 декември 2015 година, признато е на 25 януари 2016 година от Министерството на културата, само че приемателната комисия към Министерство на регионалното развитие открива нередности и се постанова изпълнителят да строи още. Обектът е признат на 25 февруари 2016 година, или 36 дни след крайния период 20 януари 2016 година Неустойката за закъснение е 0,2% от цялата сума по контракта - 12,5 млн. лева, или 750 хиляди лева (отделно има спомагателен контракт, за 2,3 млн. лв. поради " непредвидени спомагателни действия " ). Заради забавянето тогавашният министър на културата Вежди Рашидов подписва исковата молба до съда. След това делото потегля без триумф за министерството, като в този момент е на втора инстанция, а на първа страната губи и е наказана да заплати 26 000 лв. разходи. От Българска социалистическа партия настояват, че сумата от близо 1 млн. лева неустойки, които съгласно тях не са поискани от изпълнителя ДЗЗД " Антична Сердика ", са за различен интервал на прекъсване на обекта - напролет и лятото на 2015 година. Министър Банов е безапелационен, че всички неустойки за веселба са поискани по правосъден ред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР