Съединените щати заедно с Европейския съюз подготвят санкции срещу ключови

...
Съединените щати заедно с Европейския съюз подготвят санкции срещу ключови
Коментари Харесай

САЩ и ЕС заедно подготвят санкции срещу Беларус

Съединените щати дружно с Европейския съюз приготвят наказания против основни членове на държавното управление на Беларус след отклоняването на 23 май на полет на " Райънеър " и ареста на опозиционен публицист на борда, предава Ройтерс.

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки съобщи през вчерашния ден, че " Съединени американски щати в съгласуваност с Европейски Съюз и други сътрудници и съдружници създават лист с целенасочени санции против основни членове " на държавното управление на президента Александър Лукашенко, " свързани с продължаващите нарушавания на правата на индивида, корупция, подправяне на изборите през 2020 година и събитията на 23 май ".

По думите на Саки министерството на финансите ще приготви изпълнителна заповед за автограф от президента Джо Байдън, разширяваща пълномощията за налагане на едностранни ограничения против Минск. От 3 юни ще бъде обновено действието на глобите против девет държавни предприятия на Беларус, с които се не разрешава на жители на Съединени американски щати да поддържат бизнес връзки с тях.

По думите на Саки " отклоняването под подправен предлог на цивилен полет сред две европейски страни и задържането на журналиста Роман Протасевич съставлява непосредствено огорчение на интернационалните правила ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР