Съединените щати, Южна Корея и Япония наложиха санкции на севернокорейски

...
Съединените щати, Южна Корея и Япония наложиха санкции на севернокорейски
Коментари Харесай

С ракетните тестове КНДР си спечели нови санкции от САЩ, Южна Корея и Япония

Съединените щати, Южна Корея и Япония постановиха наказания на севернокорейски чиновници, свързани с оръжейните стратегии на страната, оповестява " Ройтерс ".

До мярката се стигна след последния и максимален тест на междуконтинентална балистична ракета на Пхенян предишния месец.

Министерството на финансите на Съединени американски щати осведоми, че включва в черния лист Джон Ил-хо, Ю Джин и Ким Су-гил. Тримата към този момент бяха глобени от Европейския съюз през април.

Министерството на външните работи на Южна Корея пък разгласи наказания против седем други лица, измежду които жители на Сингапур и Тайван, както и против осем юридически лица. Всички те към този момент са под наказания от страна на Съединените щати, наложени сред януари 2018 година и октомври 2022 година

Япония също наложи наказания на три юридически и едно физическо лице. Под ударите на новите японски наказателни ограничения попада и групата Lazarus, обвинена в осъществяване на хакерски атаки.
 Пхенян предизвести Сеул да не го гневи с нови наказания
Пхенян предизвести Сеул да не го гневи с нови наказания

Южнокорейските управляващи били идиоти, щом не знаят по какъв начин да живеят в мир

блокираха скорошните старания за налагане на повече наказания на КНДР от страна на Организация на обединените нации и настояха те да бъдат облекчени, с цел да се даде подтик на договарянията и да се избегнат филантропични вреди. Това накара Вашингтон да се концентрира върху тристранните старания с Южна Корея и Япония, както и с европейските сътрудници.

Последния кръг от наказания идва, откакто на 18 ноември Северна Корея изстреля  като част от рекордна поредност от над 60 ракетни тествания през тази година. Действията ѝ ускориха опасенията, че страната може да е напът да възобнови тестванията на нуклеарни оръжия, прекратени през 2017 година
 Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби
Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби

Сестрата на Ким Чен-ун вижда " тежка политическа провокация "

В изказването на американското финансово министерство се показва, че Джон Ил-хо и Ю Джин са имали основна роля за създаването на оръжия за всеобщо поразяване в качеството си надлежно на заместник-директор и шеф на севернокорейската държавна организация, отговаряща за производството на муниции в страната.

Ким Су-гил пък е бил шеф на Главното политическо бюро на Корейските национални въоръжени сили в интервала от 2018 година до 2021 година и е упражнявал контрол за използването на решенията по програмата на Пхенян за оръжия за всеобщо поразяване.

Санкциите, които наподобяват значително алегорични, замразяват всички основани в Съединени американски щати активи на лицата и не разрешават покупко-продажбите с тях.

Десетилетия наказания, ръководени от Съединени американски щати, обаче по този начин и не съумяха да спрат все по-сложните стратегии на Северна Корея за ракети и нуклеарни оръжия.
 КНДР предизвести Южна Корея и Съединени американски щати, че са създали ужасна неточност
КНДР предизвести Южна Корея и Съединени американски щати, че са създали ужасна неточност

Пхенян беснее против удължаването на взаимните военни учения на двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР