Съединените щати, Япония и Южна Корея предупредиха, че ще бъде

...
Съединените щати, Япония и Южна Корея предупредиха, че ще бъде
Коментари Харесай

САЩ, Япония и Южна Корея плашат с отговор без аналог при ядрен опит на Пхенян

Съединените щати, Япония и Южна Корея предизвестиха, че ще бъде оправдана реакция " без аналог " по мащаб, ако Северна Корея организира седми по ред нуклеарен опит, оповестяват " Ройтерс " и news.bg.

Вашингтон и неговите съдружници се притесняват, че Пхенян се готви да възобнови нуклеарните опити за първи път от 2017 година, откакто исторически срещи на върха с тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други международни водачи през 2018 година не съумяха да разубедят Ким от създаването на нуклеарни оръжия.

Съгласихме се, че ще е нужна реакция без аналог, в случай че Северна Корея извърши седми нуклеарен опит, съобщи заместник- министърът на външните работи на Южна Корея Чо Хюн-донг на конференция в Токио.

Чо направи изказване със своите сътрудници от Япония и Съединени американски щати - заместител външния министър Такео Мори и заместител държавния секретар Уенди Шърман.

Призоваваме Северна Корея да се въздържа от по-нататъшни провокации, настоя Шърман, която ги дефинира като " безразсъдни и надълбоко дестабилизиращи района ".

Тази година Северна Корея организира оръжейни проби с невиждано движение, като досега е изстреляла повече от две дузини балистични ракети, в това число една, която прелетя над Япония.

Разгневен от военните маневри на Южна Корея, предходната седмица Пхенян изстреля стотици артилерийски снаряди край крайбрежията си, наричайки това съществено предизвестие към своя южен комшия.

През септември американският самолетоносач USS Ronald Reagan и съпътстващите го кораби организираха взаимни военни учения с южнокорейските сили в отговор на следващ тест на севернокорейска балистична ракета, като това беше първото им взаимно военно образование с присъединяване на американски самолетоносач от 2017 година насам.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР