Съединените щати, Япония и Южна Корея предупредиха, че ако Северна

...
Съединените щати, Япония и Южна Корея предупредиха, че ако Северна
Коментари Харесай

САЩ и Япония предупредиха Северна Корея при ядрен опит

Съединените щати, Япония и Южна Корея предизвестиха, че в случай че Северна Корея извърши нуклеарен опит, интернационалната общественост ще реагира със мощен и съдбоносен отговор, съобщи ДПА.
Прочетете още
По време на среща в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк външните министри на трите съюзнически страни показаха опасения по отношение на признатия от Пхенян нов закон за нуклеарната политика, с който ръководената от комунистическия режим страна се афишира за страна, притежаваща нуклеарно оръжие.

Новоприетият закон разрешава и нанасянето на превантивни нуклеарни удари.

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън, японският министър на външните работи Йошимаса Хаяши и южнокорейският външен министър Пак Джин подчертаха смисъла на взаимната работа на трите страни за справяне с дестабилизиращото държание на Северна Корея и за прогрес в постигането на общата цел за цялостна денуклеаризацията на Корейския полуостров.

Те осъдиха многочислените изстрелвания на балистични ракети от страна на Пхенян през годината, всяко от които нарушава голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и съставлява сериозна опасност за района.

Блинкън удостовери твърдите задължения на Съединени американски щати по отношение на отбраната на Япония и Република Корея.

Тримата външни министри приканиха Пхенян да се върне на масата за договаряния, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР