Съединените щати взеха вкъщи златен медал при гребането във вълнуващо

...
Съединените щати взеха вкъщи златен медал при гребането във вълнуващо
Коментари Харесай

Отборът на САЩ спечели първия златен медал по гребане при мъжете от Олимпиадата в Рим през 1960 г.

Съединените щати взеха у дома златен орден при гребането във вълнуващо съревнование за мъже четворки на Олимпиадата в Париж през 2024 година в четвъртък, за първи път американците са олимпийски първенци в надпреварата от 64 години.

За разлика от това тимът на Съединени американски щати не е печелил първо място в мъжката четворка – съревнование, при което лодката на всеки тим се ръководи от тим от четирима гребци – откогато взе злато на Олимпиадата в Рим през 1960 година Британският тим беше настоящият международен първенец в тази конкуренция и предпочиташе да завоюва на Олимпиадата, само че започнаха постепенно.

Завърналите се американски олимпийци Ник Мийд, Джъстин Бест, Майкъл Грейди и Лиам Кориган водеха от началото до края, с цел да завоюват златото. Само Грейди беше част от мъжкия четворен тим по гребане, който зае пето място в същото съревнование на Олимпийските игри в Токио през 2020 година, до момента в който другите трима спортисти се състезаваха в мъжкия осем, сходно съревнование, включващо тим от осем души. Мийд, Бест,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР