Съединените щати вярват, че Украйна може да спечели войната срещу

...
Съединените щати вярват, че Украйна може да спечели войната срещу
Коментари Харесай

Блинкен: Украйна може да спечели войната с правилна въоръжена подкрепа

Съединените щати имат вяра, че Украйна може да завоюва войната против Русия, в случай че тя разполага с " вярното въоръжение ", сподели министърът на защитата на САЩ Лойд Остин в понеделник след значимата аудиенция в Киев дружно с държавния секретар Антони Блинкен, съобщи БГНЕС.

Посещението идва, когато войната навлезе в третия си месец, с хиляди починали и милиони разселени. Конфликтът провокира изблик на поддръжка от западните страни и поток от оръжия към Украйна.

„ Първата стъпка в успеха е да повярваме, че можете да спечелите. И по този начин те имат вяра, че ние можем да спечелим “, сподели Остин пред група публицисти, откакто той и Блинкен се срещнаха с украинския президент Владимир Зеленски. „ Ние имаме вяра, че можем да спечелим, те могат да завоюват, в случай че имат вярното въоръжение, вярната поддръжка ”.

По-нататък Остин сподели, че Съединени американски щати се надяват съветската войска да бъде изтощена в Украйна, което да й попречи да предприеме по-нататъшни нашествия в бъдеще. „ Искаме да забележим Русия отслабена до степен да не може да направи нещата, които направи при нахлуването в Украйна “, сподели Остин.

Източник: БГНЕС

Снимка: Телеграм/УНИАН
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР