Съединените щати вярват, че руският президент Владимир Путин остава готов

...
Съединените щати вярват, че руският президент Владимир Путин остава готов
Коментари Харесай

САЩ: Русия може да нахлуе в Украйна до средата на февруари

Съединените щати имат вяра, че съветският президент Владимир Путин остава подготвен да употребява мощ против Украйна доникъде на февруари макар акцията за напън да бъде спрян , сподели върховен посланик в сряда, оповестяват Агенция Франс Прес и " Франс 24 ".

" Нямам визия дали той е взел окончателното решение, само че сигурно виждаме всички индикации, че той ще употребява военна мощ (може би между) в този момент и средата на февруари ", сподели заместник-държавният секретар Уенди Шърман.

във Виена в опит да предизвести Москва против нахлуването, сподели, че планирането на Путин може да бъде наранено от Зимните игри в Пекин , които Съединени американски щати и няколко съдружници бойкотират заради опасения за правата на индивида.

" Всички сме наясно, че Олимпийските игри в Пекин стартират на 4 февруари , има гала по разкриване и президентът Путин се чака да бъде там ", сподели Шърман.

" Мисля, че евентуално президентът Си Дзинпин не би изпаднал в възторг, в случай че Путин избере този миг да нахлуе в Украйна, тъй че това може да повлияе на времето и мисленето му ".

Шърман сподели, че Съединените щати " упорстват за дипломация ", само че също по този начин " се приготвят за най-лошото ".

Тя повтори, че " даже един съветски боец, който нахлува в Украйна, е доста сериозен въпрос ", продължение на известието от Вашингтон, откакто президентът Джо Байдън приказва за друг европейски отговор на " нищожно " навлизане.

Но тя сподели, че Съединените щати се " приготвят за всевъзможни сюжети ", от " цялостно навлизане " до " хибридни офанзиви или подривна активност, бойкот или насила ".

Всяко настъпление " има големи последствия за Украйна и Европа , само че също по този начин изпраща обръщение до целия свят , че други автократи могат да работят толкоз безнаказано и да преминат през дългогодишни интернационалните правила на суверенитет и териториална целокупност и способността на една страна да избере своето лични съюзи. "

Русия, въпреки и да отхвърля проекти за инвазия, изиска отстъпки от Съединените щати , в това число гаранция, че Украйна в никакъв случай няма да влезе в НАТО.
 Русия предизвести с бързи ответни ограничения, в случай че Съединени американски щати и съдружниците отхвърлят настояванията ѝ
Русия предизвести с бързи ответни ограничения, в случай че Съединени американски щати и съдружниците отхвърлят настояванията ѝ

Докато Русия чака отговор, Лавров изясни, че няма да чакат вечно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР