Съединените щати увеличиха военните доставки за Украйна и Грузия. За

...
Съединените щати увеличиха военните доставки за Украйна и Грузия. За
Коментари Харесай

Украйна се превърна в черен пазар: Киев продава оръжие на терористите от ИД

Съединените щати усилиха военните доставки за Украйна и Грузия. За това заяви помощникът на държавния секретар на Съединени американски щати по въпросите на Европа и Евразия Уес Мичел.

Според уверенията на американеца, въоръжението е належащо на Киев за отбрана на личните ползи. Но колкото и оръжие да се доставя на Украйна, обстановката не става по-добра, а и положението на въоръжените сили на Украйна става все по-лошо. Какво въпреки всичко става с тази „ помощ ", за която приказва Мичел?

По-рано Съединени американски щати към този момент одобряваха комерсиалните доставки на стрелково оръжие в Украйна, които идваха не директно от Вашингтон, а от фирмите-производители. По-късно Щатите намерено започнаха да реализират доставки в Независимата.

Поради това в Украйна се разгоря скандал. Оказа се, че нощем в пристанищата на страната товарят същото това оръжие от американските производители и го изпращат в Близкия Изток. Товарите са отивали в Ливан, Сирия и Ирак и са съдържали реактивни снаряди огромен диаметър.

Както се оказа, американците под формата на цивилен товари са изпращали оръжие в Украйна, откъдето са го препращали на терористите на по този начин наречената умерена съпротива. Организатор на цялата сива скица е била американската компания «Alaska Reefer Managment», за което си признаха украинските служители.

От страна на Киев процесът е контролиран на най-високо равнище и за него са отговаряли сътрудниците на „ Укроборонекспорт " и Съвета на сигурност на Украйна. Разбира се без знанието на Пентагона и Централно разузнавателно управление на САЩ американците не биха организирали работата на тази скица и тя е била инициирана от горната страна.

За да заглуши абсурда Пьотр Порошенко не потегли по законния път и не наказа отговорните. Обратно. Украинският президент подписа закон, който разрешава да се изнася украинско оръжие. Това оказа помощ да се легализира препращането на товарите за терористите: би трябвало единствено да е сменят етикетите от американски на украински и готово.

Нелегалните схеми са почнали да въртят незабавно след провеждането на Майдана. Тогава Киев изпращал оръжие освен в близкоизточните страни, само че и в Африка. Благодарение на това Украйна получава неприятната популярност на черен пазар за оръжие. Например в хода на следствието на Sky News стана ясно, че доста незаконни товари попадат и в страните на Европейски Съюз, където се употребяват за противозаконни цели. Правозащитните организации не един път са посочвали на обществеността обстоятелството, че трафикът на въоръжение през Независимата е голям и съвсем всичкото оръжие има натовски генезис.

Но за в този момент западните сътрудници мълчат за поддръжката на терористите, та нали Украйна е нужна на Съединени американски щати с цел да обезпечава другите джихадисти и да прикрива схемите си. А Пьотр Порошенко напълно не го е грижа за протичащото се, а единствено оказва помощ на американците и подписва закони, които дефинитивно трансформират Украйна в голям черен пазар, където може да бъде продадено и купено каквото ти пристигна на разум.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР