Съединените щати трябва да се борят едновременно с две равни

...
Съединените щати трябва да се борят едновременно с две равни
Коментари Харесай

Генерал от STRATCOM предупреждава, че САЩ са изправени пред епична ядрена заплаха от Китай и Русия

Съединените щати би трябвало да се борят по едно и също време с две равни нуклеарни сили за първи път , защото Китай и Русия не престават да усилват и модернизират нуклеарните си арсенали, съгласно генерал-майор Фердинанд Стос, шеф на проектите и политиката в STRATCOM, Стратегическото командване на Съединените щати, написа Air Force Magazine.

Съединени американски щати би трябвало да модернизират ицяло нуклеарната си тактика , предизвести висшият военачалник от стратегическото командване.

Генерал-майор Стос направи своето предизвестие на срещата за нуклеарно въздържане през 2022 година Говорейки пред аудитория от представители на промишлеността, учени и други, Стос нарисува картина на стратегическа среда, която по някакъв метод надвишава даже това, с което са се сблъскали Съединени американски щати по време на Студената война .

" Мисля, че можем да се съгласим, че Съединените щати, нашите съдружници, нашите сътрудници - не сме се сблъсквали с този вид опасност от повече от 30 години. И въпреки всичко освен опасност. Както загатнах по-рано, това е първият път, когато имаме тристранна нуклеарна динамичност . И ние не сме се занимавали с такова нещо. Това е епично. И не мисля, че сме се справили изцяло с всички последици, които ще има до момента в който вървим към бъдещето, само че безусловно би трябвало да го създадем. "

По думите му от десетилетия Съединени американски щати са въвлечени в спорове, в които съумяват да управляват равнището на принуждение. Сега обаче това се промени.

" Днес и Русия, и Китай имат способността едностранно да ескалират всяко равнище на принуждение, на всички места, във всяко географско местонахождение ... и да го вършат в миг по техен избор ", сподели Стос.

От двете, Русия е по-голямата краткосрочна опасност , сподели Стос, защото създава " нови оръжия " със страхотна разрушителна дарба, само че съмнителна сигурност ".

Руснаците построяват " всичко... хиперзвукови противокорабни такети до своите междуконтинентални крилати ракети с нуклеарно задвижване Skyfall ", сподели Стос. " Чувал съм мнението на други, те го назовават ​​ " летящ Чернобил ". И не е надалеч от истината, с тяхната сигурност или неналичието на такава, с тази дарба. "

Междувременно Китай построява личните си качества по метод, който Стос назова " спиращ дъха ", повтаряйки думите на неговия началник, пълководец на стратегическото командване на Съединени американски щати адм. Чарлз " Час " А. Ричард.

През лятото и есента на 2021 година сателитните фотоси разкриха, че китайците строят стотици ракетни силози , а отчет на Пентагона за китайската военна мощност допуска, че Китай може да има 1000 нуклеарни оръжия до 2030 година, повтори редица Стос.

" " Защо вършат този стратегически пробив? " Е, ние не знаем тъкмо. Те са доста непрозрачни във връзка с това, което вършат с нуклеарните с качества и постоянно са били ", сподели Стос. " Но, знаете ли, може би това е единствено още една тухла, която би трябвало да се сложи в стената, с цел да се закрепи способността им да играят доста по-смела роля в района и по света, и те считат, че имат потребност от тази нуклеарна основа ".

Това, което е значимо да запомните, добави Стос, е, че този тип напредък не се случва инцидентно или без съществено обмисляне и вложения .

" Разбира се, с цел да имат този вид пробив и опциите, които демонстрират онлайн, биха им лишили години, с цел да възнамеряват, да развият и по-късно фактически да изградят ", сподели Стос.

Пентагонът, въпреки това, е в разгара на опити за създаване на голям брой нови стратегии , в това число наземно стратегическо въздържане , далекобойно оръжие за противопоставяне, бомбардировач B-21, подводници от клас Колумбия и нова нуклеарна мрежа за командване, надзор и връзки (NC3).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР