Съединените щати тайно са модифицирали ракетните системи HIMARS, които са

...
Съединените щати тайно са модифицирали ракетните системи HIMARS, които са
Коментари Харесай

WSJ:САЩ тайно са намалили обхвата на дадените на Украйна HIMARS

Съединените щати скрито са модифицирали ракетните системи HIMARS, които са доставили на Украйна, с цел да понижат обсега им . Това разкри в. " Уолстрийт джърнъл " (WSJ).

Според администрацията на Байдън тази превантивна мярка е нужна, с цел да се понижи рискът от ескалация на спора с Русия, в случай че украинската войска реши да употребява американските ракетни системи за нанасяне на удари по съветска територия.

Съединени американски щати са доставили на Украйна общо 20 комплекса HIMARS и огромен брой ракети със сателитно ориентиране с обхват към 75 км. Тези ракети, наречени GMLRS, се употребяват интензивно за нанасяне на удари по съветски хранилища за муниции , транспортни мрежи и командни пунктове в окупираната територия на Украйна.
 Lockheed Martin усилва производството на HIMARS
Lockheed Martin усилва производството на HIMARS

Интерес към артилерийската установка от Източна Европа

Въпреки това, заради специфични модификации, HIMARS не могат да употребяват мощни ракети ATACMS, способни да поразяват цели на разстояние до 300 км.

Съединени американски щати по този начин или другояче не доставят ракети ATACMS на Украйна, само че въпреки всичко са направени модификации, ако Киев може да придобие ATACMS от трети страни. Нещо повече, предоставените на Украйна HIMARS въобще не могат да употребяват други ракети с изключение на GMLRS, даже в случай че Киев би могъл самичък да сътвори или да се достави с такива муниции.

Пентагонът не навлиза в детайлности какви тъкмо модификации са били направени в украинските системи, а военните единствено удостоверяват, че това се отнася както за софтуера, по този начин и за механичните елементи .
 Байдън: Съединени американски щати ще дават на Украйна още HIMARS
Байдън: Съединени американски щати ще дават на Украйна още HIMARS

Допълнителен пакет помощ за сигурност за Украйна

" От съображения за оперативна сигурност не разясняваме обществено конфигурацията на бойните системи, предоставени на нашите съдружници и сътрудници ", съобщи в тази връзка представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър. - Но Съединени американски щати ще продължат да дават на Украйна средствата, от които тя се нуждае, с цел да се опълчи на съветската експанзия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР