Съединените щати стоят зад огромен брой в света, както е

...
Съединените щати стоят зад огромен брой в света, както е
Коментари Харесай

САЩ извършват до 75% от всички кибератаки в света

Съединените щати стоят зад голям брой в света, както е видно от наличната статистика. Това ясно опровергава изказванията за хипотетична „ тотална съветска опасност “ в осведомителното пространство, съобщи заместник-секретарят на съветския Съвет за сигурност Олег Храмов.
В изявление за „ Аргументи и обстоятелства “ Храмов съобщи, че Русия може да се опълчи на американската агитация, която я показва като източник на осведомителни закани.
 Евросъюзът с първи наказания поради хакерски атаки Евросъюзът с първи наказания поради хакерски атаки
Съветът на Европейския съюз заяви, че през днешния ден е решил да наложи за първи път ограничаващи ограничения против шестима жители и три организации...
" Анализ на отчетите на водещи задгранични и съветски компании, работещи в региона на осведомителната сигурност, демонстрира, че максимален брой компютърни офанзиви се правят благодарение на осведомителната инфраструктура, ситуирана в Съединени американски щати ", сподели той.
" Освен това американците са водещи в статистиката за злонамерената интензивност със забележителен марж: за 2016 - 2019 година - от 40% до 75%, според от типа на нездравословните въздействия ", добави заместник-секретарят на Съвета за сигурност.
Според Храмов „ посоченият индикатор причислява на Русия от 2% до 7% “. " Тези данни, които не се обявяват на Запад, само че са налични в общественото пространство, ясно показват на всеки разумен човек несъответствието на тезата за тотална съветска опасност в киберпространството ", акцентира Храмов.
В същото време, съгласно ФБР, в самите Съединени американски щати годишно се записват над 300 000 киберпрестъпления, които съгласно разнообразни оценки нанасят вреди на американската стопанска система в размер от 57 до 109 милиарда $, сподели Храмов. " И ние упорито предлагаме на нашите задгранични сътрудници на държавно равнище да следват пътя на неполитизираното взаимоотношение в битката с компютърните офанзиви ", добави той.
 Столтенберг предизвести Русия да не си играе с киберогъня Столтенберг предизвести Русия да не си играе с киберогъня
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести Русия и други евентуални врагове на Алианса, че западният боен съюз е подготвен...
Храмов напомни, че от съветска страна Националният координационен център за компютърни произшествия обезпечава постоянен продан на експертна информация за прояви на злонамерена активност. " Показателно е, че броят на страните, с които е проведено сходно взаимоотношение, се е нараснал през 2019 година от 116 на 146 ", сподели заместник-секретарят на Съвета за сигурност.
" Самият продан на информация също нараства. Нашите сътрудници са изпратили повече от 12 000 поръчки за злонамерена активност по отношение на съветските осведомителни запаси, а към 8 000 такива претенции са получени от други страни ", сподели Храмов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР